Фудбал Фудбал/Вести

Borjan – Kad pobeđujemo ne osećam bol

Zvezdin čuvar mreže Milan Borjan, i pored bola koji je osećao zbog povrede šake, herojski je izdržao 90 minuta meča protiv Kelna. Važnu evropsku pobedu Zvezdin golman posvetio je navijačima crveno-belih, koji su na svakom meču dvanaesti igrač.

_vestNIK1527.JPG

– Osećao sam bol tokom meča, a kada sam po završetku skinuo trakom kojom mi je bila bandažirana ruka tokom cele noći mi je pulsirao prst i boleo me. Na sreću, nije to bilo ništa što ne može da se izdrži i već danas mi je bolje. Pobeda je sve olakšala, samo neka mi nastavimo da pobeđujemo, a prst će već biti dobro. Dodatnu snagu na terenu dali su mi i naši navijači. Neverovatno mi je koliko snažnu podršku oni nama pružaju, tako veliki broj navijača na gostovanju je zaista posebno. Pripredili su nam nešto neverovatno i izuzetno sam im zahvalan za podršku i za to što su nas nosili do pobede – rekao je Borjan.
Naredna utakmica u Ligi Evrope, koju Zvezda igra 19. oktobra, biće susret prve i druge ekipe iz grupe „H“.
– Ima još vremena do susreta sa Arsenalom, ali ono u šta sam siguran jeste to da pred našim navijačima možemo da pobedimo svaku ekipu. Uvek sam optimista, imamo vremena da se pripremimo, da izađemo na teren sigurni u sebe i da iznenadimo Arsenal. Sa tri boda iz tog meča mogli bismo da obezbedimo prvo mesto u grupi i da se značajno približimo proleću u Evropi.
U domaćem prvenstvu, na deset mečeva, Crvena zvezda primila je samo jedan gol. Zvezdin golman očekuje da će i nakon utakmice u Kruševcu, koja se igra u nedelju situacija biti ista.
– Za celu ekipu je vrlo bitno to što ne primamo golove, svima nam uliva samopouzdanje, podjednako kao i činjenica da dosta pogodaka i postižemo. Pokazali smo da dominiramo u domaćem prvenstvu i samo tako i treba da nastavimo. Moramo da budemo maksimalno fokusirani na svaki meč, da dokazujemo svoj kvalitet, da iz svakog susreta izlazimo sa tri boda i da ne primamo golove.  Nadam se da ćemo to potvrditi već sada u Kruševcu, mi smo velika ekipa, na nas umor ne sme da ostavlja posledice. Uvek idemo na pobedu. Prvenstvo nam je najbitnije i to ćemo dobrom igrom nadam se i dokazati.
Zasluge za odlične partije koje pruža Borjan idu i treneru golmana Dušanu Gašiću.
– On je zaista fenomenalan stručnjak i, od početka saradnje, uliva mi vrhunsko samopouzdanje. Savetuje me, podržava u svakom momentu i izuzetno je bitno za svakog golmana da ima takvog trenera uz sebe. Nakon meča uvek sve detaljno analiziramo, ali i na samoj utakmici imam običaj da pogledam u njegovom pravcu. Vrlo burno doživljava svaku situaciju, uključen je u meč i u svakom trenutku analizira protivnika, kao i moju igru i gleda šta možemo da popravimo – poručio je Borjan.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама