Фудбал Фудбал/Вести

Istorijski rekord nakon 10 kola

Nijedna generacija fudbalera iz duge Zvezdine istorije nije uspela da uradi ono što je izabranicima Vladana Milojevića pošlo za rukom od starta sezone. Naime, ovo je prvi put u istoriji da je jedna ekipa Crvene zvezde u prvih deset kola primila samo jedan gol.

_vetNI1618.JPG

Odbrana Crvene zvezde je gotovo neprobojna od starta sezone. Nijednom treneru pre Vladana Milojevića nije uspelo da sačini odbranu koja je toliko čvrsta na domaćoj sceni u početnoj fazi prvenstva.
– Taj podatak mi znači kao produkt nečega što smo radili od početka. Moram da priznam da je lepo čuti to, ali ipak je mnogo teško upoređivati se sa velikanima koji su generacijama igrali pre nas. Mnogo stvari su nam oni ostavili u nasleđe i mnogo je onoga što tek treba da stignemo i prestignemo, a što su oni uradili. Mi treniramo i igramo najbolje što umemo, bez namere da ostvarujemo ikakve rekorde. Bitno mi je da igrači znaju šta očekujem od njih, da rade na terenu ono što je njihov posao i da održavaju disciplinu. Savremeni fudbal je igre u dva pravca i moj san je da Zvezda igra fudbal kakav je prisutan svuda u Evropi – rekao je Milojević.
Ono što je takođe bitno jeste i činjenica da Crvena zvezda ne igra defanzivno. Naši fudbaleri nalaze se na prvoj poziciji sa 28 bodova, imaju 9 pobeda i jedan remi, a postigli su 24 gola.
Neka se tako nastavi i u Kruševcu.
Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама