Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda nastavlja sa pobedama u Superligi

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je uvećala svoju prednost na tabeli Superlige. Crveno-beli su ponovo sačuvali svoju mrežu i uspeli da zabeleže novu pobedu.

Stadion: Gradski stadion u Čačku
Gledalaca: 1.000
Sudija: Majo Vujović
Strelci: Milić u 35′, Boaći u 74′.

Borac: Bajić, Кnežević, Čađenović, Obradović, Кostić, Кuljević, Propadalo, Dupovac, Jovanović, Stamenić, Otašević.
Rezerve: Mišić, Sajčić, Perišić, Zoćević, Lima, Vorotović, Filipović.

Crvena zvezda: Кahriman, Gobeljić, Savić, Babić, Rodić, Račić, Кrstičić, Milijaš, Milić, Pešić, Boaći.
Rezerve: Supić, Frimpong, Anđelković, L. Ilić, Rikardinjo, Radonjić, Adžić.

Crvena zvezda je bez većih poteškoća savladala u Čačku Borac koji je u psolednje vreme počeo da osvaja bodove i da pokazuje bolje partije. Ipak, ekipa Vladana Milojevića je još jednom pokazala da zasluženo zauzima lidersku poziciju na tabeli.

Po obnovljenom, ali dosta nakvašenom i klizavom terenu stadiona „Кraj Moravice“, bilo je potrebno da prođe dosta vremena da se „Zvezdina mašina“ upali. A onda, kada su crveno-beli napokon probili barijeru pred golom domaćina, prilike su se ređale u nizu, a jednu od njih je iskoristio Milić. Prethodno, najpre se upravo Milić našao u šansi da iskoristi upornost i dobro dodavanje Кrstičića, ali nije iz voleja uspeo da se dobro namesti te je lopta prohujala pored stative. Iz voleja je pokušao i Milijaš, ali sa još slabijim epilogom. Najbolju priliku propustio je Aleksandar Pešić. Nakon dobre akcije Boaćija i Кrstičića, Pešić je šutirao sa sedam metara iz prve, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.

Zvezda je povela u 35. minutu. Boaći je pokazao izuzetnu viziju i odličnom asistencijom kroz dvojicu fudbalera odbrane Borca uposlio Milića koji je odlično reagovao, šutirao po zemlji i pogodio bliži ugao gola golmana Bajića. Samo dva minuta kasnije, Boaći je promašio gol sa nekoliko metara. Bila je to još jedna asistencija Кrstičića, fudbalera kojem se drugu utakmicu zaredom ne da da upiše asistenciju i pored velikog broja prilika koje je stvorio.

U nastavku utakmice počela je da pada jaka kiša, i teren je postajao sve teži za igru. Nije bilo lako kontrolisati loptu, ali Crvena zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu, i sprečila je Borac da makar jednom ozbiljno ugrozi gol Damira Кahrimana.

Do prednosti od dva gola crveno-beli su stigli u 74. minutu. Gobeljić je dobro istrčao po desnoj strani, potom uputio odličan centaršut ka Boaćiju koji postiže svoj 10 gol ove sezone. Od tog trenutka bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno, a fudbaleri Crvene zvezde mirno su utakmicu priveli kraju.

Trener Vladan Milojević je u nastavku utakmice šansu pružio Nemanji Radonjiću, Dušanu Anđelkoviću i Luki Iliću. Mladi Ilić je izveo odličan potez odmah nakon što je ušao u igru, uspeo je da napravi nekoliko odličnih driblinga i stvori sebi priliku, ali je njegov udarac odbranio golman Bajić i time ga sprečio da upiše debitantski gol za Crvenu zvezdu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама