Фудбал Фудбал/Вести

Milojević — Pobede podižu samopouzdanje

Uoči zaostale utakmice 6. kola Superlige u kojoj će se sutra, u sredu 20. septembra sastati Borac i Crvena zvezda, pred medijima je govorio Zvezdin strateg Vladan Milojević.

540-konf-674.jpg

Šef struke Crvene zvezde je pred gostovanje u Čačku rekao da još uvek nije odlučio koga će povesti na put, niti ko će zaigrati u startnoj postavi.

— Utakmice dolaze i prolaze jako brzo. Moramo na to da se priviknemo. Idemo na megdan jednoj ekipi koja u poslednje vreme igra dobro. I u Nišu su igrali dobro iako su ostali bez bodova. Oni su možda malo kasnili sa prelaznim rokom, ali dobra su ekipa, „upakovana“. Čačak je fudbalski grad i verujem da su i oni motivisani jer su pobedili poslednju utakmicu i dobili su na samopouzdanju. Mi, sa druge strane, uvek imamo svoj cilj koji nećemo menjati i koji ne želimo da menjamo. Meni je trenutno najbitnije da vidim kakva je situacija sa igračima. Nisam još siguran na koje ću igrače moći da računam, to ću znati posle današnjeg treninga — rekao je Milojević.

Težak i gust raspored već je na delu, a u narednom periodu će širina Zvezdine klupe posebno dobiti na značaju.

— Potreban je odmor, ali to je profesionalizam koji je surov. Rekao sam i ranije da Zvezda pripada toj grupi klubova koji moraju da imaju ovakav ritam, i mi to moramo da iznesemo. Imamo igrače koji su umorni, neki plaćaju danak tome što nisu prošli pripreme ili su kasnili na njih. Nemamo mnogo vremena za odmor, ali to je tako i nemamo razlog da žalimo. Videću ko je najspremniji i najorniji, a često ćemo morati da igramo i preko bola i umora. Zadovoljan sam dužinom klupe. Svi momci dobro rade, treniraju, vredni su i zaslužuju svoju šansu. Biće mnogo rotacija, iako ja kao i svaki trener ne volim ekstremno mnogo rotacija. Ali, ponekad ste primorani na njih. Ko god da bude igrao, kojih god 11, to su najbolji igrači u tom trenutku.

Crvena zvezda u domaćem prvenstvu ima gol razliku 20:1. Zvezdin trener je dao odgovor i na pitanje da li više voli ubedljivu pobedu uz primljeni gol, ili manje ubedljivu pobedu bez primljenog gola.

— Svaka pobeda daje samopouzdanje. Potrebno nam je da idemo na pobedu na svakoj utakmici, i to je nešto što utiče na naš mentalitet i što podiže samopouzdanje kada se ostvari. Uvek bih odabrao pobedu od 2:0 radije nego 5:2 — rekao je Milojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама