Фудбал Фудбал/Омладински погон

Mlađi kadeti u Rusiji i Kini

Generacija mlađih kadeta, dečaka rođenih 2002. godine, ove nedelje je prešla mnogo kilometara.

540-deca-5436.jpg

Razlog tome je učešće na čak dva veoma jaka turnira u Kini, odnosno Rusiji.

U najmnogoljudnijoj zemlji sveta naša generacija 2002 igrala je protiv godinu dana starijih dečaka iz Intera, Anderlehta, Tokija, Melburna kao i kineskih klubova. Iako su igrali protiv starijih, naši dečaci su pokazali karakter. Zabeležili su dva poraza (od Intera i Melburna), i na kraju zauzeli šesto mesto u konkurenciji 10 ekipa.

Na turniru u Rusiji naši mlađi kadeti odmerili su snage protiv vršnjaka. Protivnici su bili više nego renomirani. Naši momci su uspeli da savladaju Zenit, Benfiku, Liverpul, CSKA i Helsinki, a jedini poraz zabeležen je u polufinalu od Juventusa. Ipak, naši mlađi kadeti su na kraju uspeli da osvoje treće mesto.

— Generalno smo zadovoljni. Deca su pokazala karakter, imajući u vidu da je stiglo dosta novih igrača i da se još uvek upoznaju. I pored toga su pokazali da imaju kvalitet za Crvenu zvezdu. To su igrači koji još treba da napreduju. Igraće još dosta jakih turnira jer kod nas igraju samo  nezvaničnu ligu. Trener Slavoljub Đorđević radi dobar posao — rekao je Dragan Mladenović, direktor Omladinske škole Crvene zvezde.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама