Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Radnik – Crvena zvezda 0:5

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Tradicija u duelima između Radnika i Crvene zvezde je nastavljena. Tim iz Surdulice ni u šestom pokušaju nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor favorizovanom timu Vladana Milojevića.

surd2.jpg

Prvi put od početka sezone mladi stručnjak na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba susret je započeo sa dva napadača. Boaći i Pešić zaigrali su u tandemu, što je ujedno dovelo do toga da tim iz Ljutice Bogdana zaigra u formaciji 4-4-2.

Silno motivisani domaćin zaslužuje pohvale, jer je za razliku od većine timova iz naše lige na teren izašao ofanzivno orijentisan. To je naravno bio mač sa dve oštrice, posebno imajući u vidu da su naspram sebe imali po svemu do sada prikazanom trenutno najbolji tim prvenstva.

Posle uvodnih 15-ak minuta u kome nije bilo mnogo uzbuđenja, loptu u prostor dobio je Pešić, zaobišao Čančarevića koji ga je srušio, a siguran sa jedanaest metara bio je Ričmond Boaći. Rano vođstvo crveno-belih nateralo je na još ofanzivniju igru domaće što je ostavilo više prostora brzonogim krilnim fudbalerima Milojevićevog tima, pre svih Radonjiću i Srniću. Poučen lošim iskustvom iz prethodne utakmice, trener Milojević odlučio je da isključi svaki rizik i svog ponajboljeg igrača, Gelora Kangu, ostavi na klupi. To se srećom po navijače beogradskog kluba, nije mnogo osetilo u igri.

Sve dileme oko pobednika mogle su biti otklonjene u prvih 45 minuta, ali kolosalne šanse propustili su Srnić, Pešić i Radonjić.
Propušteno je nadoknađeno u prvih nekoliko minuta nastavka. Od 50. do 57. minuta Crvena zvezda je postigla tri gola. Donald, zatim autogol Pejčića i Srnić zapečatili su novi trijumf. Ono što je takođe bitno je što nije primljen gol u sedmoj uzastopnoj utakmici. Tačku na utakmicu novom majstorijom stavio je Boaći perfektnim lob udarcem sa 20-ak metara za konačnih 5:0.

Treba napomenuti da su svi izabranici Vladana Milojevića izašli danas na teren u majicama na kojima je pisalo “Za Branka”. Ovaj znak podrške osim što oslikava odličnu atmosferu u timu, sigurno će ohrabriti i neumornog vezistu da se što pre oporavi i vrati na teren.

Maksimalan učinak i liderska pozicija na tabeli ohrabruju pred odlučujući dvomeč protiv Krasnodara koji će odlučivati o plasmanu u grupnu fazu Ligu Evrope. Ipak, pre toga, crveno-bele očekuje duel protiv Bačke u okviru nacionalnog prvenstva koji se igra u nedelju od 21 čas.

Osim dobre igre i ubedljive pobede, stručni štab je danas iskoristio priliku da isproba neke taktičke varijante pred predstojeće važne susrete.
Takođe, ova ekipa najtrofejnijeg srpskog kluba zaslužuje podršku navijača i današnjih pet golova u mreži protivnika odlična su pozivnica za nedeljni meč nakon kojeg igračima treba dati dodatni vetar u leđa pred put u Rusiju.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама