Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda trijumfovala na Banjici

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su važnu pobedu u drugom kolu Superlige Srbije, i u dobrom raspoloženju otputovaće u Prag na revanš utakmicu protiv Sparte.

Na krilima velike pobede protiv Sparte iz Praga, fudbaleri Crvene zvezde izašli su na teren stadiona „Кralj Petar I“ kako bi zabeležili i drugu pobedu u Superligi Srbije. Trener Vladan Milojević bio je prinuđen da odmori i osveži ekipu pred gostovanje u Pragu, pa je na teren poslao čak sedmoricu fudbalera koji se nisu našli u startnoj postavi u četvrtak. Po drugi put ove sezone starter je bio Luka Adžić. Njamu je društvo na krilima pravio Slavoljub Srnić koji se vratio na teren posle odrađene suspenzije. U napadu je ponovo zaigrao Aleksandar Pešić, a debitant u timu bio je i štoper Srđan Babić koji je svoje mesto pronašao zamenivši Vujadina Savića koji je utakmicu počeo sa klupe.

Malo toga viđeno je u prvom delu igre. Rad se odlučio za defanzivnu postavku, a Crvena zvezda nije uspela da stvori nijednu pravu priliku iz igre. Crveno-beli su, doduše, izveli dosta kornera, a upravo su nakon jednog i uspeli da postignu jedini gol u prvom delu. To se dogodilo u 37. minutu; Adžić je izveo udarac iz ugla, a loptu je na drugoj stativi sačekao Damjan Le Talek koji je preciznim lob udarcem glavom uspeo da zatrese mrežu. Nešto ranije je i Babić pokušao glavom, ali znatno manje opasno. Osim kornera, fudbaleri Crvene zvezde pokušavali su i udarcima iz daljine. Redom su pokušavali Srnić, Adžić i Jovičić, ali nije bilo opasnosti po gol. Domaćin je jedini udarac ka golu imao preko Denića, ali Borjan je taj pokušaj lako zaustavio.

U nastavku utakmice zaigrao je Marko Gobeljić koji je zamenio Stojkovića koji se povredio. Rad je bolje otvorio drugi deo igre, a to su pokazale i prilike za gol u 54. i 55. minutu. Najpre je Vico mogao da izjednači rezultat, ali su ga omeli Adžić, odnosno Borjan koji je uspeo da odbrani i pošalje loptu u korner. Nakon prekida, Vujačić je sa osam metara snažno šutirao, a lopta je pogodila prečku. Ispostavilo se da su to bile i jedine prilike za Rad. Sa druge strane, ni Crvena zvezda nije uspela da stvori veliki broj prilika za gol. Jedna od retkih bila je Pešićeva u 66. minutu. Кanga koji je prethodno zamenio Milijaša, poslao je odličnu dugu loptu ka Pešiću koji je sa igračem na leđima uspeo da se izbori za šut, ali nije imao sreće da pogodi okvir gola.

Ipak, Pešić koji je u drugom poluvremenu igrao sa povređenom rukom, uspeo je u samom finišu utakmice da iskoristi precizan centaršut Anđelkovića i glavom potvrdi Zvezdinu pobedu. Vladan Milojević je takođe šansu u drugom delu igre pružio i Nemanji Radonjiću.

Važna pobeda pred veliki izazov koji crveno-bele čeka u Partu za četiri dana. Srećno, Zvezdo, i hrabro!

Rad – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Stadion: Кralj Petar Prvi. Gledalaca: 2.000. Sudija: Novica Anđelovski. Strelci: Le Talek u 37′ i Pešić u 92′.

Rad: Marković, Volkov, Lutovac, Maraš, Piščefić, Vico, Vujačić, Zonjić, Denić, Bainović, Lukić.
Rezerve: Dejanović, Ljubinković, Stojanović, Guzina, Mladenović, Šipčić, Milošev.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Anđelković, Račić, Jovičić, Milijaš, Srnić, Adžić, Pešić.
Rezerve: Кahriman, Savić, Gobeljić, Кanga, Radonjić, Boaći, Vučićević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама