Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda sa dva gola ide u Prag!

Autor: CZBG, Marija T.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartu iz Praga rezultatom 2:0 (1:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Crveno-beli su pružili odličnu partiju i kontrolisali gotovo čitavu utakmicu, što je krunisano golovima Boaćia u 12.minutu i Kange u 65. minutu.

Na samom startu utakmice fudbaleri Crvene zvezde su uspostavili terensku inicijativu i stvorili nekoliko prilika, od kojih je jednu iskoristio Boaći, ali je njegov gol poništen usled nedozvoljene pozicije. Ređala je Zvezde šanse, pa je nakon centaršuta Stojkovića, Rikardinjov udarac bio izblokiran. Ipak, već u 12. minutu  odlična igra crveno-belih krunisana je golom Boaćia, koji je iskoristio pas odličan Kange i savladao golmana  Dubravku za 1:0. Uzvratili su gosti preko Manđeka, koji je šutirao pored  gola, i to je ujedno bio prvi ozbiljan pokušaj fudbalera Sparte. Priliku da duplira prednost svoje ekipe imao je Donald već u 25.minutu, ali je njegov udarac glavom završio pored gola. Sa druge strane, nove prilike za izjednačenje imali su Česi preko Frideka i Juliša, ali su obojica bili neprecizni i šutirali preko gola. Već u sledećem napadu Crvene zvezde Milić je fauliran sa leđa, ali sudija Lapočkin nije dosudio prekršaj, pa su gosti krenuli u novi napad. U poslednjih deset minuta prvog dela igre ritam Crvene zvezde je opao, pa su gostujući fudbaleri zabeležili nekoliko prilika. Ipak, rezultat je ostao isti, pa su crveno-beli otišli na odmor sa prednošću od 1:0 i velikim aplauzom ispunjene Marakane.

 

Drugo poluvreme fudbaleri Sparte otvorili su u izmenjenom sastavu, na teren su ušli Čivić i Lafata. Ravnopravnu igru obe ekipe videli smo u nastavku, a prvu ozbiljnu priliku imali su Česi preko Karavaeva, koji je uputio pas u šesnaesterac Zvezde, ali je Borjan odlično istrčao i presekao loptu. Usledio je napad domaćih igrača, ali je ispred Kange reagovao Dubravka, da bi već u sledećem napadu fudbaleri Sparte imali šansu da kazne ovu propuštenu priliku, ali je Borjan ponovo bio na visini zadatka. U 60.minutu trener Milojević izvršio je prvu izmenu, na terenu se našao Radonjić, koji je zamenio Rikardinja. Nakon prekršaja Le Taleka i slobodnog udarca, Janko je šutirao iz mrtvog ugla i lopta je otišla pored gola Borjana, pa gosti nisu uspeli da dođu do izjednačenja. Usledio je novi napad Beograđana, Kanga je uputio šut sa 25 metara, a lopta je, nakon što je dodirnula prečku, završila u golu Dubravke. Zvezda je tako duplirala svoju prednost (2:0) u 65. minutu! Nošeni energijom sa tribina, fudbaleri Zvezde nastavili su u istom ritmu, pa se Radonjić izborio za poziciju i šutirao, ali pogodio stativu, te tako propustio priliku da se upiše u strelce. Novi pritisak crveno-belih doneo je velike šanse za treći pogodak, pa se Jovičić našao u prilici, ali je šutirao pored gola. Pred sam kraj utakmice usledila je i treća izmena u Zvedi, Boaćia je zamenio Pešić. Nešto ofanzivniju igru u završnici prikazali su gostujući fudbaleri, ali je odbrana Crvene zvezde, predvođena odličnim Borjanom, uspela da zaustavi sve nalete Čeha i na kraju slavi sa 2:0.

Ovom pobedom crveno-beli su se znatno približili plej-ofu Lige Evrope, pa u revanš meč koji nas očekuje za nedelju dana ulaze sa velikom prednošću.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама