Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Irtiš – Crvena zvezda 1:1 (0:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ispustili su pobedu u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

540-tim-43.jpg

Stadion: „Centralni stadion u Pavlodaru“
Gledalaca: 5.000
Sudija: Marius Avram (Rumunija)
Strelci: Živković (pen) u 93′ za Irtiš, Boaći (pen) u 51′ za Crvenu zvezdu.

Irtiš: Loria, Kislitsin, Antonio, Kalinin, Dautov, Živković, Geterijev, Stamenković, Fonseka, Maslać, Bugaev.
Rezerve: Kalmikov, Alijev, Darabajev, Fofana, Popov, Jesimov, Shabalin.

Crvena zvezda: Manojlović, Stojković, Savić, Le Talek, Anđelković, Donald, Jovičić, Kanga, Srnić, Rikardinjo, Boaći.
Rezerve: Kahriman, Frimpong, Račić, Milijaš, Milić, Ruiz, Vučićević.

Vladan Milojević odlučio je da priliku pruži fudbaleru koji je nedavno pojačao Crvenu zvezdu Branku Jovičiću. On je zauzeo mesto u veznom redu pored Mičela Donalda, a Damjan Le Talek se „preselio“ na poziciju štopera. Crveno-beli su bili organizovaniji i opasniji protivnik u prvom poluvremenu, ali u najvećem broju slučaja izostao je završni pas ili šut kako bi se bolja igra materijalizovala. U najvećem broju prilika našao se Gelor Kanga koji je u dva navrata loše reagovao. Najpre, u 6. minutu kada je dobio dobru loptu od Srnića, a potom i sredinom poluvremena kada je u ulozi asistenta bio Boaći.

Zvezda je dosta pretila preko bokova. Anđelković Stojković su pokušavali centaršutevima, a Srnić je menjao strane i u nekoliko navrata je uspevao je da zapreti. Najbolju priliku Srnić je imao krajem prvog dela; odlično je na levom boku predriblao čuvara, ušao do peterca ali potom poslao nepreciznu loptu ka saigračima. Falio je u prvom delu učinak Rikardinja, dok je Boaćija bilo na svakom delu terena; Zvezdin napadač je čak i sam sebi stvorio priliku za gol nakon odlične finte, ali je i on bio izblokiran.

Irtiš je sa druge strane pretio nakon prekida, ali najbolju priliku imao je u 16. minutu kada se istakao Filip Manojlović. Naš golman je dobro reagovao i u 33. minutu kada je Dautov šutirao glavom sa sedam metara.

Nastavak utakmice tekao je kako se samo poželeti može! U 51. minutu oboren je Kanga u kaznenom prostoru, i dosuđen je jedanaesterac za Crvenu zvezdu. Ričmond Boaći je izveo najstrožu kaznu, veoma precizno i crveno-beli su došli do velike prednosti!

Igrači najtrofejnijeg srpskog kluba kontrolisali su utakmicu gotovo do poslednjeg minuta. Irtiš je pokušavao da stigne do izjednačenja, ali Zvezda je veoma dobro taktički stajala u defanzivi i bez problema je uspevala da spreči svaki pokušaj domaćina. Vladan Milojević je u igru sredinom poluvremena poslao Nenada Milijašaumesto Kange, i Nenad je odigrao još jednu zapaženu partiju.

Osim Milijaša, priliku su u finišu utakmice dobili i Ruiz Račić. Činilo se da će Crvena zvezda zabeležiti važnu i pre svega po svemu viđenom potpuno zasluženu pobedu, ali onda je usledila velika greška Anđelkovića koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Stefan Živković je u 93. šutirao neodbranjivo, i doneo Irtišu veliki remi.

Crvena zvezda je ispustila pobedu, ali i dalje je veliki favorit za prolazak dalje. Odlučujuća utakmica biće odigrana za sedam dana u Beogradu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама