Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Dinamo (Pančevo) 6:1 (3:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde i Dinama iz Pančeva odigrali su u petak, 7. jula, prijateljsku utakmicu.

540-dinamo-543.jpg

Teren: Pomoćni teren stadiona „Rajko Mitić“
Sudija: Marko Popović
Strelci: Adžić u 10′ i 59′, Pešić u 16′ i 28′, Milošević u 54′, Pavkov u 89′.

Crvena zvezda: Stanković, Gobeljić, Luković, Milošević, Donald, Milijaš, Kanga, Ruiz, Adžić, Jovović, Pešić.
Rezerve: Vićić, Viveiros, I. Ilić, L. Ilić, Vučićević, Pavkov.

Dinamo: Tomić, Nedučić, Advigov, Radulović, Karanfilovski, Rašić, Tošić, Skokna, Marković, Nikolić, Javor.
Rezerve: Tekljaski, Jaćimovski, Janković, Mirković, Teofanov, Gojković.

Trener Vladan Milojević pružio je šansu igračima koji nistu nastupili protiv Florijane, ili su odigrali manji broj minuta. Crvena zvezda je povela u 10. minutu, kada je Vladimir Jovović asistirao Adžiću koji se našao sam ispred golmana, i rutinski uspeo da zatrese mrežu. Pet minuta kasnije, Ruiz je oboren u kaznenom prostoru i dosuđen je jedanaesterac. Priliku da se upiše u strelce nije propustio Aleksandar Pešić, i na taj način je povećao Zvezdinu prednost.

Aleksandar Pešić je svoj drugi gol postigao u 28. minutu. Ovoga puta, on je izbio sam ispred golmana i poput svog mlađeg kolege, uspeo da pogodi i donese Zvezdi ubedljivu prednost. Pešić je mogao i do het-trika u prvom poluvremenu, ali mu je nešto kasnije golman Tomić odbranio zicer. U 35. minutu Kangu koji je dobio udarac u glavu zamenio je Luka Ilić, mladi fudbaler koji je juče debitovao za Crvenu zvezdu u zvaničnim utakmicama.

Dinamo je prvi put ozbiljno zapretio u 36. minutu, i tada se istakao golman Aleksandar Stanković dobrom intervencijom. Ipak, minut kasnije, naš golman je bio nemoćan nakon zaista lepog udarca iz voleja sa 20 metara. Pri rezultatu 3:1 za Zvezdu otišlo se i na odmor.

U nastavku utakmice Crvena zvezda je zaigrala u sastavu: StankovićJovovićLukovićGobeljićMilošević, L. Ilić, I. Ilić, Adžić, Ruiz, Vučićević i Pavkov.

Četvrti gol za Zvezdu postigao je Stefan Milošević u 54. minutu — bio je to lep i precizan udarac sa ivice kaznenog prostora. Milan Pavkov je nekoliko minuta kasnije mogao da se upiše u strelce; izašao je sam ispred golmana, ali nije uspeo da ga savlada. Ipak, dva minuta kasnije, Zvezda je povela 5:1 i to nakon snalažljivosti Luke Adžića koji je bio dovoljno vešt da iz kaznenog prostora šutira i zatrese mrežu. Odmah nakon gola, u igru je umesto Ruiza ušao Viveiros.

Luka Ilić je u 75. minutu mogao bolje da reaguje nakon veoma dobre asistencije Jovovića, ali je šutirao pored gola. Konačnih 6:1 za Crvenu zvezdu postavio je Milan Pavkov u 89′ minutu, i to iz drugog pokušaja. Golman Dinama je najpre uspeo da odbrani prvi pokušaj Pavkova, ali lopta se odbila ponovo do njega i drugu šansu nije propustio.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама