Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Florijana 3:0 (1:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je novu sezonu započela pobedom! Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Florijanu ubedljivim rezultatom 3:0, a dvostruki strelac bio je Ričmond Boaći.

540-florijana-43523.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 19.823
Sudija: Matias Gestranius (Finska)
Strelci: Boaći (pen) u 45+2′ i 89′, Srnić u 78′.

Crvena zvezda: Manojlović, Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Srnić, Milić, Rikardinjo, Boaći.
Rezerve: Kahriman, Gobeljić, Račić, Milijaš, Adžić, Vučićević, Pavkov.

Florijana: Haber, Baldahinjo, Pepe, Ruiz, Pisani, Najar, Vela, Rikardi, Kieza, Fontanela, Varela.
Rezerve: Greč, Borg, Spiteri, Zarb, Kabral, Agius, Nison.

Po izuzetno toplom i sparnom vremenu fudbaleri Crvene zvezde od početka utakmice uspeli su da uspostave terensku inicijativu, a gosti su se opredelili na striktnu defanzivu. Samo je Varela imao ofanzivne zadatke i povremeno je vršio presing na zadnju liniju našeg tima. Uprkos tome što je kontrolisala igru, loptu i dešavanja na terenu, Crvena zvezda je tek u poslednjem minutu prvog poluvremena uspela da postigne gol. Prethodno, napadi crveno-belih bili su dosta stihijski i bez konkretne završnice.

Boaći je u 10. minutu uspeo da oduzme loptu štoperu Florijane, ali previše mu je trebalo da se okrene i namesti na udarac, pa je njegov šut na kraju lako odbranio golman Haber. U 25. minutu i Milić je pokušao glavom, ali šutirao je preko gola nakon asistencije Anđelkovića. Jedan od igrača koji je često pretio bio je Donald; njegovi pokušaji bili su sa distance, ali nijednom nije uspeo da pogodi okvir gola. Florijana je samo jednom zapretila, ali izuzetno opasno. U devetom minutu, Varela je šutirao iz ogromne daljine i uspeo je da iznenadi Manojlovića. Srećom, lopta je završila na stativi.

I baš kada se očekivao odlazak na odmor, Milić je iskoristio dobro dodavanje i uspeo da pretrči čuvara koji ga je povukao sa leđa i opravdano dobio crveni karton, a Crvena zvezda priliku da povede sa bele tačke. Najstrožu kaznu izveo je Ričmond Boaći; šutirao je visoko u desni ugao, i doneo Zvezdi prednost!

Crvena zvezda je u drugom poluvremenu sa igračem više rutinski kontrolisala igru, i uspela da postigne još dva gola. Prvu dobru priliku imao je u 51. minutu Filip Stojković koji je sačekao loptu na drugoj stativi, šutirao snažno po zemlji u suprotan ugao, a lopta je samo „očešala“ stativu. Usledio je period utakmice kada nije bilo prilika ni na jednoj strani. Vladan Milojević je odlučio da sredinom poluvremena šansu ukaže i Nenadu Milijašu, a upravo je posle Milijaševog kornera Zvezda uspela da postigne i drugi gol. Golman Florijane boksovao je loptu nakon centaršuta Milijaša, ali samo do Srnića koji je glavom odlično reagovao i plasirao loptu u mrežu.

Da će Zvezda izaći kao pobednik iz ove utakmice već tada je bilo jasno. Brojčano slabiji Maltežani bili su sve umorniji, a ulaskom u igru Luke Adžića i rastrčanim Srnićem nakon gola koji je postigao, Crvena zvezda je ozbiljno pretila. Konačnih 3:0 postavio je Ričmond Boaći u 89. minutu, kada se nakon gužve najbolje snašao i postigao svoj drugi gol.

Odličan početak sezone za Crvenu zvezdu koja je pred nešto manje od 20.000 gledalaca zabeležila ubedljivu pobedu, i preostaje joj da rutinski odradi i revanš utakmicu na Malti koja se igra za sedam dana.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама