СДЦЗ Хокеј

Jakovljević: Spremno ćemo dočekati septembar

Autor: CZBG

Seniorska selekcija hokejaškog klub Crvena zvezda prethodnu sezonu je završila bez trofeja. Dugo očekivanu titulu prvaka Srbije, crveno-beli nisu uspeli da osvoje. Na tom putu su im stajali HK Beograd i Savez koji je svojim kontraverznim odlukama uticao na to da igrači, koji su bili pozajmljeni ekipi Beograda, ne igraju za naš klub u finalnoj seriji. Ali, naš klub nije sedeo skrštenih ruku. Pre neki dan, na zvaničnoj fejsbuk stranici našeg kluba osvanule su lepe vesti, a mi smo, povodom toga, razgovarali sa potpredsednikom našeg kluba Aleksandrom Jakovljevićem. Usput da kažemo da je naš portal dobio i poziv iz hokejaškog kluba (tačnije od strane predsednika Gorana Đakovića) da još podrobnije porazgovaramo oko svih trenutnih dešavanja, a mi se nadamo da ćemo kroz te razgovore uspeti da dogovorimo i neke druge stvari koje bi mogle da predstavljaju i ne malo iznenađenje za sve ljubitelje hokeja i navijače Crvene zvezde. Takođe, očekujte još par lepih iznenađenja oko istorije našeg kluba.

A sada da se vratimo onome što je g. Jakovljević rekao za naš portal.

Foto: Jakovljević i Sefič posle potpisivanja ugovora
Pre neki dan iz kluba su došle infrmacije da je Zvezda vratila neke od igrača koji su igrali za HK Beograd i da se sprema sa ozbiljnim pojačanjima za narednu sezonu. Možete li nam malo više reći o tom povratku igrača kao i kojim pojačanjima se radi?
Pre svega, pozdrav za vaš portal koji najrevnosnije prati dešavanja u celom SD Crvena zvezda i ističem, ispred hokejaške sekcije, našu izvanrednu saradnju koja je, iz godine u godinu, sve bolja. Pokušaću da budem kratak i jasan, jer mislim da je sportska, a naročito zvezdaška, javnost vrlo dobro upoznata sa razlozima problema iz prošle sezone. Puno se o tome pisalo i debatovalo, i nema potrebe nanovo objašnjavati naše razloge za povlačenje iz projekta HK Beograd. Zbog toga smo za sledeću sezonu ušli vrlo rano u razradu strategije i postavke ciljeva. Šta je to što želimo i sa čime raspolažemo! Sve naše igrače, koji su bili na pozajmici u HK Beograd, smo anketirali i ponudili im nastavak dvogodišnje saradnje. Izuzetak je jedan igrač koji nije pozvan, tako da su nove ugovore potpisali: Robert Sabadoš, Ivan Glavonjić, Arsenije Ranković, Petar Stepanović, Uglješa Novaković, Petar Novaković, Luka Vukićević, Nikola Kerezović i Ivan Anić. Posebno ističem angažovanje bivšeg reprezentativca Slovenije, Davida Sefiča, koji je takođe bio u HK Beograd prošle sezone, ali nije odigrao nijednu utakmicu jer je doživeo tešku povredu. Sada je u potpunosti oporavljen i počeo je sa intenzivnim treninzima. Takođe, zadržali smo i dva ruska internacionalca od prošle sezone, dok nam na probu dolazi i jedan Kanađanin. U pregovorima smo i sa Pavelom Popravkom i Dmitrijem Markelovom, našim uzdanicama od pre dve sezone. Spremni ćemo dočekati septembar i početak leda u Pioniru, tako da je to svakako veliki iskorak u odnosu na prošlu godinu.
Predsednik kluba, Goran Đaković, posebno se aktivirao kako bi sve igrače vratio nazad i ponudio im je odlične uslove.
Priča se i o treneru strancu. Da li to znači da Nenad Milinković više neće biti trener seniorske ekipe ili će raditi zajedno?
Taman posla. Nenad Milinković će uz Igora Krivoslyka voditi seniorski tim. To nikada nije bilo sporno. Obzirom na naše ambicije i igru na dva fronta, Slovenija i Srbija, potrebna su nam dva iskusna trenera. Milinković će takođe pomagati i u mlađim selekcijama jer ćemo neke mlađe trenere slati na školovanje i dodatne obuke.
Kakvi su trenutno odnosi na relaciji Zvzeda – Beograd – Savez? Možemo li očekivati nove peripetije kao i prethodne sezone?

Odnosi jesu pomalo narušeni, ali mi i dalje normalno komuniciramo, doduše, smanjenim intenzitetom. SHLS je krovna organizacija našeg sporta i komunikacija mora da postoji. Kako ne bi bilo ponovo peripetija (kako vi kažete), ugovore sa igračima smo odradili na vreme i detaljno, sa potrebnim anexima i pravnim detaljima. Što se tiče HK Beograd, nisam siguran da će taj klub opstati jer jednostavno nema dovoljno domaćih igrača za tri ozbiljna kluba u našem gradu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама