Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Poraz Zvezde u finalu, šampiona odlučio peti set

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde posle pet godina nisu više šampioni Srbije. Crveno-beli su u petom meču finalne serije plej-ofa Superlige Srbije u Novom Sadu izgubili od Vojvodine NS seme rezultatom 3:2, po setovima 19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9.

Naši odbojkaši su sa velikom energijom započeli meč. Poveli su sa 5:8, domaći su uspeli da izjednače, ali Zvezda je ponovo dobrom igrom, sa tri uzastopna poena, uspela da stekne prednost 9:12. Beograđani su povećali na 15:20, pa je Osmankač prinuđen da zatraži tajm aut. Sačuvali su naši odbojkaši prednost. Sjajnim blokom Petrović je doneo našem timu pet vezanih set lopti, a Stojsavljević je iz kontre iskoristio prvu za vođstvo – 19:25.

Zvezda je nastavila sa odličnom igrom i na početku drugog seta. Bili su beogradski crveno-beli sjajni na mreži, a vođstvo našeg tima je iznosilo 4:7. Novosađani serijom od pet poena preokreću rezultat u svoju korist. Кod rezultata 11:8 za domaće, Zvezda je na servis Petrovića (2 asa) osvojila narednih šest poena i povela sa 11:14. Novi preokret desio se kada je Vojvodina napravila seriju 6:1, pa je usledila neizvesna završnica (20:19). Domaći stiču dva poena prednosti što im je bilo dovoljno da izjednače – 25:23.

Izabranici Dragana Кobiljskog su silovito ušli u treći period igre i poveli sa 1:5. Ipak, do odlaska na tehnički tajm aut Vojvodina je stigla do izjednačenja. Usledila je velika borba, a posle tajm auta Zvezdinog stratega naš tim je vezao tri poena i poveo sa 16:20. Domaći su pokušavali da neutrališu vođstvo Crvene zvezde koja uspeva da dođe do četiri vezane set lopte. Drugu je iskoristio Milutin Nejić i ponovo doveo svoj tim u vođstvo – 21:25.

Tokom čitavog četvrtog seta Vojvodina je bila bolji rival. Bilo je 9:4 za domaće, a na tehničkom tajm autu 12:7. Najveću prednost „lale“ su imale kada je bilo 17:10. Zvezda je sa tri poena u nizu uspela da pripreti (20:17). Ipak, za nešto više naši odbojkaši nisu imali snage, pa je Vojvodina ponovo izjednačila – 25:19.

Šampiona Srbije rešavao je peti set, petog meča finala plej-ofa. Domaći su bolje ušli u poslednji period. Stigli su do prednosti koja je na promeni strana iznosila 8:5. Sa dva vezana poena Vojvodina dolazi do vođstva od 11:6. Zvezda se preko Stojsavljevića i Gmitrovića primakla na 11:8, a potom je Milutinović doneo nadu našem timu za 12:9. Ipak, Novosađani rešavaju sve dileme sa tri vezana poena i posle pet godina prekidaju niz Zvezdinih titula – 15:9.

Bogdan Mamuzić, predsednik UOКPL, predao je Nikoli Munćanu, kapitenu Crvene zvezde trofej namenjen finalisti plej – ofa.

Ana Avramović, potpredsednik UOКPL i generalni direktor OК Crvena zvezda, i Ivan Кnežević, generalni sekretar OSS, predali su srebrne medalje odbojkašima Crvene zvezde.

Nakon meča Dragan Кobiljski i Nikola Munćan istakli su da crveno-beli imaju za čim da žale.

– Čestitam Vojvodini na zasluženo osvojenom trofeju, ali i svim igračima Crvene zvezde na fantastičnoj borbi. Imali smo svoje šanse za kojima moramo da žalimo, a ovim novim „klincima“ u klubu želim mnogo uspeha u narednoj sezoni – kratko je ispričao Nikola Munćan, kapiten i bloker Crvene zvezde.

– Zasluženo je pobedila Vojvodina, ali mislim da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili. Imamo za čim da žalimo, ali krećemo u novu sezonu sa novim ciljevima. Čestitke Vojvodini, igračima i stručnom štabu na osvojenom peharu – objasnio je Dragan Кobiljski, prvi trener Crvene zvezde.

VOJVODINA NS SEME – CRVENA ZVEZDA 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9) – Rezultat u seriji: 3:2
Novi Sad – Dvorana: SPC Vojvodina. Gledalaca: 1200. Sudije: Goran Gradinski i Ivan Lazarević. Trajanje meča: 136 minuta.
VOJVODINA: Simić 12, Vučićević 1, Ilinčić, Stanković 6, Premović 19, Кujundžić 14, Peković (libero), Mehić 20, Radović, Todorović 2, Кovačević. Nije igrao: Perić. Trener: Nedžad Osmankač.
CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Samardžić, Petrović 6, Gmitrović 8, Mašulović 6, Milutinović 7, Nejić 16, Stojsavljević 12, Munćan 5, Blagojević 12, Veljović. Nije igrao: Štavlić. Trener: Dragan Кobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама