Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Bleda igra Zvezde pred derbi

Autor: CZBG, Milan P. Foto: Mozzartsport

U 30. kolu Superlige, Crvena zvezda dočekala je čačanski Borac. Beogradski crveno-beli slavili su rezultatom 2-0, ali deluje da je pobeda jedino što će navijači kluba iz Ljutice Bogdana pamtiti sa ovog susreta. Nisu ih njihovi ljubimci oduševili igrom, najblaže rečeno. Izuzetno spora igra Crvene zvezde, pre svega fudbalera u veznom redu, sporo razmišljanje i donošenje pogrešnih odluka. Ako tome dodamo činjenicu da ni gosti nisu briljirali, jasno je zbog čega smo gledali meč sa malim brojem prilika i loš fudbal. Jedina od retkih svetlih tačaka u igri Crvene zvezde jeste Gelor Kanga, koji je jedini uspevao da poveže redove svoje ekipe. U tom smislu treba napomenuti da se i te kako osetilo odsustvo Mičela Donalda.

Utakmica je otvorena prilikom za goste. Tijago Galvao je imao dobru šansu da dovede Borac u vođstvo. Le Talek je, nakon centaršuta, kasnio, ali je Galvaov udarac glavom bio neprecizan. U prvih 15 minuta Crvena zvezda bila je bez ijednog pokušaja da ozbiljnije ugrozi gola Čačana. Tek u 20. minutu beležimo prvi udarac u okvir gola Borca. Povela je Zvezda kontranapad po levoj strani, posle čega je Mihajlo Ristić pokušao da plasira loptu u dalji ugao Aleksićevog gola, ali je čuvar mreže gostiju pravovremeno reagovao. Izuzev slobodnog udarca koji je izveo Nenad Milijaš u 24. minutu, pokušaji domaćina sveli su se na uglavnom neprecizne udarce iz daljine, što najbolje od svega prikazuje anemičnog i tromost fudbalera u veznom redu. Istini za volju, samo je Geloru Kangi uspevalo da proigra navalne igrače Crvene zvezde i time bar malo poveže redove srpskog šampiona. Borac je, sa druge strane, sredinom prvog poluvremena vrlo lako mogao da povede. U 25. minutu Kostić se, posle kornera, našao na pet metara od gola Crvene zvezde, ali je Filip Manojlović zabeležio fantastičnu odbranu, spasivši svoju ekipu. U 35. minutu Zvezda dolazi do prednosti. Posle duela Janičića i Plavšića u kaznenom prostoru gostiju, sudija Nenad Đokić pokazao je na belu tačku, odakle je bio precizan Gelor Kanga.

Drugo poluvreme crveno-beli su počeli za nijansu agilnije i dinamičnije, ali to i dalje nije bila igra kakva se očekuje od srpskog šampiona. U 51. minutu Srđan Vujaklija je zatresao mrežu Borca, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajd pozicije. Gosti su tek sredinom drugog dela igre rešili da krenu napred i urade nešto u ofanzivi. Ti pokušaji bazirali su se uglavnom na igri po bokovima i prekidima. U igri domaćina se ništa bitnije nije menjalo. Imala je Crvena zvezda tek nekoliko sporadičnih pokušaja da duplira prednost i reši utakmicu. Najizgledniju priliku za izjednačenje Borac je imao u 84. minutu. Kombinovali su Čačani po levoj strani, nakon čega je Maričić ušao u kazneni prostor, gađao dalji ugao gola Zvezde, ali je lopta završila u gol-autu. Kazna je stigla dva minuta kasnije. Nenad Milijaš je u 86. minutu proigrao Džona Ruiza. Kostarikanac je pao u kaznenom prosotoru, a sudija Nenad Đokić po drugi put je dosudio kazneni udarac. Njegov pokušaj odbranio je golman gostiju, ali je na odbitak natrčao Ričmond Boaće postavivši konačnih 2-0. Mogla je Zvezda i ubedljivije da trijumfuje, ali do kraja nije promene rezultata.

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 2000

Sudija: Nenad Đokić

Crvena zvezda: Manojlović – Petković, Le Talek, Luković, Milošević  – Račić, Milijaš – Plavšić , Kanga, Ristić – Vujaklija.

Borac: Aleksić – Obradović, Drašković, Janičić, Sajčić – M. Kostić, Zoćević – L. Jovanović, Tijago, Marković – Mihajlović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама