Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Rad – Crvena zvezda 0:4 (0:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su ubedljivu pobedu na Banjici protiv Rada, i na taj način obezbedili i teoretski prvo mesto pred plej-of.

540-radczv-57443.jpg

Stadion: Kralj Petar I
Gledalaca: 1.500
Sudija: Bojan Nikolić
Strelci: Plavšić u 34′ i 70′, Ristić u 65′ i Petković u 73′

Rad: Mirković, Ćulum, Đenić, Rodić, Pajović, Vico, Maraš, Milošev, Mladenović, Radivojević, Veselinović.
Rezerve: Filipović, Ljubinković, Guzina, Dimitrijević, Bainović, Bates, Petković.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Ristić, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Milić, Boaći.
Rezerve: Kahriman, Milošević, Milijaš, Poletanović, Adžić, Vujaklija, Sikimić.

Prisutni na stadionu Rada, kao i gledaoci ispred malih ekrana, mogli su da budu zadovoljni viđenim u prvom delu igre. Nije bilo mnogo prekida i seckanja igre, pa je tempo utakmice bio veoma visok. Obe ekipe imale su svoje prilike, i to veoma dobre. Zvezda je mogla da povede već u trećem minutu kada je Petković odlično proigrao Boaćija, a ovaj sa desetak metara nije uspeo da pogodi gol. Rad je uzvratio preko Veselinovića, ali ni ovoga puta nije viđan udarac u okvir gola. Boaći je imao i pokušaj glavom sa šest metara; bio je to solidan pokušaj, ali se istakao Mirković, čuvar mreže domaćina.

I Filip Manojlović se istakao odličnom intervencijom nakon pokušaja Đenića, ali i nakon nešto lošije reakcije Petkovića kada je uspeo da inetrveniše ispred napadača Rada. Jedini gol u prvom poluvremenu viđen je u 34. minutu. Srđan Plavšić je povukao loptu sa polovine terena, stigao nadomak kaznenog prostora i uputio veoma precizan i dovoljno snažan udarac da lopta bude neuhvatljiva za golmana Rada!

Drugo poluvreme na poziciji levog beka započeo je Stefan Milošević koji je zamenio Milića, a Ristić je zaigrao na levom boku. Da mu ofanzivnija pozicija prija, Ristić je pokazao u 65. minutu kada je na sličan način kao Plavšić pre njega povukao loptu, ušao u kazneni prostor i izuzetno preciznim udarcem pogodio bliži ugao. To je bio trenutak koji je u potpunosti slomio fudbalere Rada. Zevzda je u kratkom periodu uspela da postigne još dva gola. U 70. minutu Boaći je odlično šutirao, Mirković uspeo da krajnjim naporom odbrani, ali na pravom mestu bio je Plavšić koji po drugi put trese mrežu i obezbeđuje Zvezdi pobedu. Samo tri minuta kasnije, na asistenciju Kange odlično je reagovao Marko Petković; glavom je šutirao naš desni bek i postigao svoj drugi gol ove sezone.

Zvezdin trener je u nastavku utakmice šansu pružio i Marku Poletanoviću i Nenadu Milijašu. No, u poslednjih dvadesetak minuta utakmice viđeno je malo toga, jer je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno. Crvena zvezda je privela utakmicu kraju i novom pobedom obezbedila sebi pol poziciju pred početak plej-ofa.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама