Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Kup: Crvena zvezda – Mladost 4:2 (0:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Posle pet godina, fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale najmasovnijeg srpskog takmičenja!

540-mladost-11143.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 2.000
Sudija: Novak Simović (Lovćenac)
Strelci: Kanga u 46′, Milić i 52′, Boaći u 58′ i Luković (pen) u 63′ za Crvenu zvezdu, a Milosavljević u 45′ i Bojović u 70′ za Mladost.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Ristić, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Milić, Boaći.
Rezerve: Kahriman, Milošević, Milijaš, Poletanović, Adžić, Sikimić, Vujaklija.

Mladost: Krznarić, Andrić, Pešić, Milošević, Šatara, Pejović, Radivojević, Milosavljević, Jovanović, Odita, Bojović.
Rezerve: Zečević, Saničanin, Protić, Tumbasević, Pavlović, Gavrić, Simić.

Prethodnih pet godina Crvena zvezda nije uspela da se plasira u polufinale Kupa Srbije, i sa te strane joj je utakmica protiv Mladosti bila izuzetno važna, jer su crveno-beli željni da ponovo osvoje trofej koji su poslednji put osvojili 2012. godine. Trener Miodrag Božović je na teren izveo najjači mogući sastav, i na taj način pokazao da Crvena zvezda ništa neće prepuštati slučaju.

Utakmica u prvom poluvremenu nije obilovala velikim brojem prilika za gol. Najbliži golu crveno-beli bili su nakon pokušaja Ričmonda Boaćija. Naš napada nije imao dovoljno sreće i koncentracije da donese Zvezdi prednost; prvi put je Krznarić odlično intervenisao, a drugi put je pogođen spoljni deo mreže. Crveno-beli su najčešće sa boka pokušavali da pronađu napadače, ali nije bilo previše upotrebljivih lopti. Sa druge strane, Mladost je pretila iz kontranapada, iako sve do završnice prvog poluvremena nisu uspevali da materijalizuju prostor koji im se otvarao, čak ni da zaprete golu Manojlovića.

A onda, u najgorem trenutku – u 45. minutu, Zvezda je primila gol. Nakon kontranapada gostiju, usledio je centaršut sa desnog boka na drugu stativu gde je sam bio Milosavljević, i iz neposredne blizine glavom pogodio mrežu. Hladan tuš za crveno-bele pred odlazak na odmor.

Ispostavilo se da je tuš prijao našim fudbalerima, jer su na sjajan način ušli u drugi deo igre. Već u 46. minutu Gelor Kanga je odličnim „hicem“ sa oko 20 metara pogodio dalji ugao gola Krznarića, i doneo Zvezdi psihološku prednost. Na krilima znatno bolje igre, Zvezda je uspela veoma brzo da napravi preokret. Srđan Plavšić je bio jedan do aktera preokreta jer je sa dve asistencije doprineo da Zvezda ne dozvoli bilo kakvo iznenađenje na Marakani. Najpre je u 52. minutu nakon njegovog centaršuta Milić uspeo da glavom pogodi mrežu, a potom i u 58′ Boaći; ovoga puta, Plavšić je centrirao sa leve strane, a Boaći iz voleja zatresao mrežu i postigao svoj prvi gol na Marakani.

Tačku na Zvezdinu seriju golova stavio je kapiten Aleksandar Luković, i to iz jedanaesterca u 63. minutu. Treba reći da je Zvezdi posao bio olakšan jer je odmah nakon Zvezdinog drugog gola isključen Andrić, koji je dobio drugi žuti karton. Gosti su i pored brojčanog deficita uspeli da ublaže poraz. U 70′ minutu je dosuđen jedanaesterac, a Bojović je bio precizan sa bele tačke i na taj način je postavio konačan rezultat utakmice. Do kraja meča, šansu su dobili Luka Adžić, Srđan Vujaklija i Stefan Milošević, ali nije bilo većih uzbuđenja.

Crvena zvezda se na taj način plasirala u polufinale Kupa Srbije, i i dalje vreba priliku da osvoji duplu krunu nakon 10 godina.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама