Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda bolja od Spartaka

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Seriju od 20 utakmica bez poraza fudbaleri Crvene zvezde nastavili su i u duelu sa subotičkim Spartakom. Nakon trijumfa u revijalnom meču protiv istoimenog kluba iz Moskve, crveno-beli savladali su i golubove

Trener Božović na klupi je za ovaj susret ostavio Boćija, dok zbog povreda i dalje ne može da računa na Ruiza i Anđelkovića. Meč na najvećem srpskom stadionu otvoren je već u drugom minutu golom Vujaklije. Snažni napadač u svom prvom nastupu u ulozi startera zasvirao je violinu. Petković je prošao po levoj strani, proigrao Plavšića koji je izblokiran, međutim „otpadak“ je snažno u mrežu zakucao napadač Crvene zvezde.

Prvo poluvreme nije obilovalo uzbuđenjima iako je rani pogodak nagoveštavao mogućnost takvog scenarija. Gosti su i pored rezultatskog zaostatka čekali svoju šansu iz kontranapada, ali su Luković i Frimpong dobro uštopovali Mudrinskog.

Na drugoj strani igrači srpskog šampiona pokušavali su do drugog gola da dođu udarcima sa distance. Najbliži golu bili su Kanga čija je lopta prošla tik pored stative i Milić koji je uhvatio volej koji je završio preko prečke. Bilo je još nekoliko potencijalno opasnih akcija uglavnom po desnoj strani ali falila je završnica.

Nastavak utakmice nije nagoveštavao drugačiji razvoj događaja na terenu. Crvena Zvezda je u prvih deset minuta drugog poluvremena čvrsto komandovala sredinom terena preko Donalda, Kange i Le Taleka. Ipak, trenutak dekoncentracije odbrane domaćih gosti su kaznili u 55. minutu preko Ivanovića koji je odlično reagovao na asistenciju Mudrinskog. Pitanje je u kom pravcu bi otišla utakmica da Vujaklija nije još jednom pokazao svoje golgeterske sposobnosti. Samo četiri minuta nakon izjednačenja, ofanzivac crveno-belih ponovo se odlično snašao pred golom Ostojića i pas Kange pretvorio u novo vođstvo svog tima.

Za razliku od prvog dela u kome su Luković i drugovi spustili gas posle rezultatske prednosti do kraja utakmice tim iz Ljutice Bogdana odlučio je da brani prednost napadom. Mogao je Boaći koji je zamenio dvostrukog strelca Vujakliju da se takođe upiše u strelce, ali i njemu, kao Kangi, Plavšiću, Milijašu, Miliću i Le Taleku falilo je koncentracije i sreće pred golom Spartaka. Gosti nakon poravnanja nisu stvorili nijednu ozbiljnu situaciju na protivničkoj polovini terena. Pokušao je Andrej Černišov uvođenjem još jednog bivšeg napadača Crvene zvezde, Milana Purovića nešto da promeni, ali do kraja susreta nije bilo promene rezultata.

Bio je ovo 21. susret zaredom u kome crveno-beli nisu poraženi. Zabeležili su 18 pobeda i tri remija od kojih je jedan bio upravo ostvaren u Subotici protiv današnjeg rivala.

Na današnjem meču treba spomenuti, Nenad Milijaš je odigrao svoj 200 meč u najdražem dresu, a na listi najmlađih debitanata u bogatoj istoriji kluba od danas će stajati mesto Ivana Ilića. Ovaj momak koji ima 16 godina i 15 dana odigrao je tek nekoliko sekundi u zaustavnom vremenu, što mu je omogućilo da pretekne Milka Đurovskog, Dejana Stankovića i Filipa Jankovića.

Posle pauze zbog obaveza nacionalnih timova sledi gušći raspored. Već u sredu u okviru četvrtfinala Kupa Crvena zvezda dočekuje Mladost iz Lučana, dok je za vikend zakazan novi meč u okviru šampiona Srbije, protiv Rada na Banjici.

Crvena zvezda – Spartak 2:1 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 3.202. Sudija: Dejan Santrač (Pavliš). Strelci: Vujaklija u 2′ i 58′ za Crvenu zvezdu, a Ivanović u 54′ za Spartak.

Crvena zvezda: Manojlović,Petković, Frimpong, Luković, Ristić, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Milić, Vujaklija.
Rezerve: Supić, Milijaš, Poletanović, I. Ilić, Adžić, Sikimić, Boaći.

Spartak: Ostojić, Pantić, Nikolić, Krefl, Ćalasan, Radovanović, Stojković, Torbica, Jovović, Ivanović, Mudrinski.
Rezerve: Jović, Gajić, Kerkez, Stamenković, Savković, Purović, Radovanović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама