Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Čukarički – Crvena zvezda 3:4 (1:2)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u pravoj triler utakmici uspela da zabeleži novu pobedu u prvenstvu!

540-cuk-6325.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 3.000
Sudija: Milorad Mažić
Strelci: Ožegović u 44′, Kajević u 47′, Jevtić u 67′ za Čukarički, a Boaći u 8′ i 54′, Luković u 16′ (pen), Anđelković u 83′ za Crvenu zvezdu.

Čukarički: Petrić, Docić, Kajević, Obradović, Jovanović, Bogosavac, Bojić, Lagator, Mašović, Ožegović, Zorić.
Rezerve: Pajović, Srnić, Matić, Kopitović, Jovanović, Šarić, Jevtić.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Milić, Boaći.
Rezerve: Supić, Ristić, Milijaš, Poletanović, Srnić, Vujaklija, Sikimić.

Šampion Srbije je šampionski otvorio utakmicu, i u ranoj fazi već je imao zavidnu prednost. Svoju prvu šansu Zvezda je iskoristila; Kanga je poslao odličan pas sa desnog boka u prostor ka Boaćiju, a naš napadač ju je najpre odlično primirio, namestio i rutinski savladao golmana domaćina. Zvezda se nije zastavila, i dalje je napadala i apsolutno gospodarila terenom, i već u 16. minutu nakon kontranapada, Mičel Donald je sapleten u kaznenom prstoru, a sudija Mažić je bez zadrške pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo kapiten Aleksandar Luković. Šutirao je po zemlji, snažno, u desnu stranu, poslavši Petrića u levu, i crveno-beli su uspeli da udvostruče prednost.

Već sredinom prvog dela, trener „Brđana“ Nenad Lalatović u igru je ubacio Dragoljuba Srnića, i Čukarički jeste zaigrao bolje. Viđen je lep i kvalitetan fudbal, a i Crvena zvezda i Čukarički su pokušavali da dođu do gola. Šampion Srbije je želeo da iskoristi nakvašen i brz teren, kao i činjenicu da mu je ostavljano dosta prostora za kontranapade, ali Kanga nakon nekoliko početnih odličnih asistencija nije uspeo da u istom stilu nastavi. Kako se bližila pauza, tako je Čukarički bivao sve opasniji, a nagrada je stigla u 44. minutu. Anđelković je pogrešio prilikom najpre odlične intervencije i čitanja igre protivnika, napravivši prekršaj u kaznenom prostoru. Naš nekadašnji fudbaler Ognjen Ožegović namestio je loptu i sa bele tačke doneo nadu svom timu,

Gol Ožegovića kao da je dao krila domaćinu koji je odlično otvorio drugi period i već u 47. minutu uspeo da izjednači rezultat. Manojlović je najpre odlično intervenisao i odbranio zicer, no lopta se odbila do Kajevića koji je uspeo da je ubaci u mrežu. Zvezdina reakcija je bila odlična, i odmah su otpočeli napadi ka gočlu domaćina. To se isplatilo već u 54. minutu. Milić je dodao loptu Petkoviću u kaznenom prostoru, naš desni bek se odlično izborio za loptu na gol-aut liniji i uputio loptu ispod golmana, a gotovo na gol liniji ju je sačekao Boaći koji na taj način postiže svoj drugi gol na utakmici.

Da gledamo zaista kvalitetnu utakmicu, bilo je jasno sve vreme, ali fudbaleri obeju ekipa nasatvili su u sjajnom ritmu. Zvezda je u 67. minutu imala odličnu šansu da povisi prednost na 4:2; Boaći je pronašao Plavšića koji nije šutirao već asistirao ka Srniću, a naše krilo takođe asistiralo ka Kangi. Kanga nije uspeo da šutira, a Čukarički je organizovao brzu kontru nakon koje je ponovo izjednačio. Jovanović je centrirao sa levog boka, a loptu na drugoj stativi sačekao naš nekadašnji fudbaler Aleksandar Jevtić i iz prve uspeo da pogodi za 3:3!

Domaćin je u 72. minutu imao odličnu priliku da povede prvi put na ovoj utakmici. Ožegović se našao u stopostotnoj šansi, ali nije uspeo da pogodi okvir gola, a u nastavku akcije ni Jevtić. Ako je Čukarički kaznio Zvezdu za priliku u 67. minutu, onda je i Crvena zvezda kaznila Čukarički za ovaj promašaj Jevtića! Ristić, koji je uz Vujakliju i Srnića u drgom delu ušao u igru, uputio je centaršut ka Boaćiju. naš napadač se dobro snašao, okrenuo svog čuvara i prepustio loptu Anđelkoviću koji zakucava loptu u mrežu za veliku radost crveno-belih!

Do kraja utakmice nije više bilo golova. Meč na Banovom brdu bio je definitivno jedan od najinteresantnijih ove sezone u Superligi Srbije, a još lepše je to što je Crvena zvezda uspela da pobedi.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама