Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda lako sa Javorom

Autor: CZBG

U najlepšoj igri do sad, Crvena zvezda je pobedila ivanjički Javor. Pred nešto više od 4.000 gledalaca, na stadionu ‘Rajko Mitić’, Crvena zvezda – Javor matis 3:0 (1:0). Strelci za crveno bele su bili Kanga, Plavšić i Džon Ruiz.

Sve je lakše kada Zvezda ima prolaz po boku. Danas je fantastično delovala desna strana Zvezdinog tima. Tandem Petković i Plavšić su probijali po toj strani nanoseći mnogo štete ekipi Javora. Lakše je onda bilo i Geloru Kangi da podeli pasove i da Zvezda bude ubojitija. Bila bi još efikasnja da je Boaći bio skoncetrisan, ali lopta ga danas nije slušala, iako je pokazao da je dobar napadač, otkrivao se i lako ulazio u gol šanse. Mora se priznati i da ekipa Javora nije došla da se brani isključivo pa smo gledali lep i sadržajan fudbal svih devedeset minuta.

Foto: Mozzartsport

Zvezda je u meč ušla sa istom jedanestoricom kao i do sad. Evidentno je da Božović želi da se uigraju i da je uveren da je ovo jedanaest najboljih i najspremnijih trenutno. Igraju sve bolje i uigranije pa je jasno i zašto se ne menja ništa u startnoj postavi.

Prvu veliku priliku smo videli posle kornera kada se lopta odbila Boaćiju na svega četiri metra od gola, ali je šutirao pravo u Đogatovića i nije uspeo da ‘načne’ mrežu gostiju. Uspevala je Zvezda da probija lako po bokovima tako da je gol visio u vazduhu. Igrao se 29. minut, Anđelković je probio po levoj strani, pogledao i uputio centaršut, Kanga školski iz prve volejom za vođstvo Zvezde. Tim rezultatom je i završen prvi period.

[youtube id=”cFD6UdbfR_Q”]

Drugi je počeo kao iz snova. Ruiz je probio po levoj strani, vratio u sredinu Kangi, Kanga na bok ka Petkoviću koji nalazi Srđana Plavšića za 2:0. Igrao se 47. minut a Zvezda je imala sigurnu prednost i ono što je još bitnije, apsolutnu kontrolu utakmice. Trudio se Javor, ali je bukvalno Zvezda ulazila u šanse kada god je htela. Boaći dva puta, zicer Ruiza i pravo je pitanje kako je ostalo samo 2:0. Da se upornost i trud isplate, dokazao je Ruiz u 83. minutu. Kanga otvara polukontru, loptu šalje ka Ruizu koji je cimnuo svog čuvara i sa ivice šesnesterca postigao prelep gol pogodivši gornji levi ugao golmana Javora. Tri nula, za radost navijača, ali i najava čuvenog Zvezdinog proleća. U igru su pred kraj ušli Vujaklija, Milijaš i Milić.

[youtube id=”9aewBCbA2dA”]

[youtube id=”LwsrY4h03wk”]

CRVENA ZVEZDA – JAVOR 3:0 (1:0)
/Kanga 29, Plavšić 47, Ruiz 83/

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Vlado Glođović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović – Petković, Frimpong, Luković, Anđelković – Le Talak, Donald, Plavšić, Kanga (od 80. Milijaš), Ruiz (od 86. Milić) – Boaći (od 72. Vujaklija).

JAVOR (4-2-3-1): Đogatović – Ristovski, Milović (od 86. Kiković), Karišik, Amanović – Milanović, Mitošević, Gafurov, Cvetković (od 63. Maričić), Eliomar (od 75. Ilić) – Tripković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама