Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Zvezda slavila protiv Dinama

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Dinamo iz Pančeva u derbiju 19.kola Superlige, 27:25 (17:10). Najefikasniji je bio Ivan Mošić sa 8 golova.

Nepobedivost Zvezdinih „Šumica“ osetila je i ekipa iz Pančeva. Gorak ukus ostavlja što nije bilo navijača, pa poklon za rođendan nije imao ko da primi. Bitna pobeda i bitni bodovi koji se prenose u plej-of.

Ni u jednom trenutku pobeda crveno-belih nije dolazila u pitanje. Gosti su postigli prvi gol, ali su serijom 4:0 već u 10.minutu izabranici Nenada Peruničića imali 5:2. Do kraja poluvremena Zvezda je samo povećala prednost u serijama do konačnih 17:10 za prvih 30 minuta.

I u drugom poluvremenu crveno-beli su održavala prednost, i pravo je čudo kako Pančevci nisu „Šumice“ napustili sa mnogo ubedljivijim porazom. U nekoliko navrata Zvezda je imala priliku da potpuno demolira goste, ali nije koristila ukazane prilike, i utisak je da je u tim trenucima falila podrška sa tribina. Dinamo je uspeo da dođe u poslednjih deset minuta do dva gola minusa i da izbori više nego pristojan poraz.

Bizaran detalj se desio u drugom poluvremenu, koji nije sankcionisan. Gosti su ubacili flašicu sa vodom na parket, pa je utakmica morala da bude prekinuta na pet minuta, a sudijski tandem Boričić-Marković pravdao se da nije video situaciju. Gosti su to iskoristili da dođu do daha za finiš meča.

Ivan Mošić je sa 8 golova bio najefikasniji na susretu. Pet golova je postigao Ljubojević. Igri Crvene zvezde, posebno u defanzivi, mnogo je doprineo i mladi, talentovani Milosavljević, čiji su požrtvovanost i energija davali samopouzdanje celoj ekipi. U redovima gostiju, najefikasniji je bio Radanović sa 6 golova.

U narednom kolu očekuje nas derbi u Novom Sadu, Crvena zvezda će gostovati šampionu Vojvodini.

Crvena zvezda – Dinamo 27:25 (17:10)
Dvorana: „Šumice”. Gledalaca: 350. Sedmerci: Crvena zvezda 4 (3), Dinamo 5 (2). Isključenja: Crvena zvezda 16, Dinamo 12 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Šotić 4, Pavlović, Mošić 8, Ćorović 3, Prodanović, Andrejević 3, Palević, Ljubojević 3, Ljubenović,  Milosavljević, Zlatanović, Matičić 4, Babić 1, Kljajić, Leovac, Babić 1. Trener: Nenad Peruničić
DINAMO: Bunjevčević 4, Radanović 6, Stojanović 3, Ivošević 4, Komlanov, Jandrić, Radulović, Distol 4, Terzić, Barudžić 3, Panić, Slavuljica, Radovanović, Banduka, Šaponjić 1. Trener: Ivan Petković

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама