Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Bačka – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su seriju pobeda, i možda i lakše nego što se očekivalo osvojili tri nova boda na gostovanju u Bačkoj Palanci.

540-backa-fsdaga.jpg

Stadion: Bačke
Gledalaca: 1.500
Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)
Strelci: Boaći u 5′ i 38′, Adžić u 91′.

Bačka: Konovalov, Nikolić, Vidović, Ilić, Klisura, Balabanović, Luković, Makarić, Stepanović, Macanović, Čeković.
Rezerve: Jevrić, Bošković, Varga, Trivunović, Ivković, Bismark, Zečević.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga, Ruiz, Plavšić, Boaći.
Rezerve: Supić, Milijaš, Poletanović, Srnić, Adžić, Milić, Sikimić.

U prvom delu igre Crvena zvezda je pogađala, Crvena zvezda je i promašivala, dok Bačka nije uspela ozbiljno nda zapreti golu Filipa Manojlovića. Već u petom minutu nakon dobrog poteza Kange koji je prebacio celu odbranu Bačke, lopte se dokopao Ričmond Boaći i rutinski zatresao mrežu sa osam metara. Naš napadač je nekoliko minuta kasnije mogao da postigne i drugi gol, ali, iako iz neposredne blizine, nije uspeo bolje da reaguje glavom nakon dosta brze lopte. Ako tada nije mogao bolje da reaguje, bez sumnje jeste mogao sredinom prvog poluvremena kada je dobio odličnu loptu sa desnog boka od Marka Petkovića, ali je uspeo da promaši čitav gol!

Uprkos promašajima, igrači Crvene zvezde nisu dozvolili da se unervoze. Nastavili su da pritiskaju domaćina i da stvaraju prilike, ali se u tim momentima razigrao golman Bačke Konovalov koji je redom branio zicere Le Taleku, Anđelkoviću i Petkoviću. Međutim, u 38. minutu čak ni sjajni Konovalov nije mogao da spreči Boaćija da nakon nove asistencije Kange ponovo zatrese mrežu. Boaći je iskoristio dobru loptu, naciljao „malu mrežu“ sa suprotne strane i pogodio.

I nastavak utakmice počeo je burno. Već u 51. minutu, Klisura je napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, a ujedno zaradio i drugi žuti karton pa je Crvena zvezda od tog trenutka igrala sa igračem više. Penal je izveo Mičel Donald, ali nije uspeo da postigne gol jer se isprečila stativa.

Od trenutka kada je ostala sa igračem manje na terenu, ekipa Bačke kao da se predala. Značajno je opao tempo utakmice, a da je ona rezultatski već završena bilo je jasno u 65. minutu kada je Macanović, revoltiran nakon što mu je dosuđen faul u napadu, burno reagovao i zaradio drugi žuti karton. Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miodrag Božović šansu je pružio i Nenadu Milijašu, Nemanji Miliću i Luki Adžiću. Konovalov je sjajno reagovao u 68. minutu kada je Petković veoma snažno šutirao, ali zahvaljujući golmanu Bačke nije uspeo da i na drugoj utakmici zaredom zatrese mrežu.

Do kraja utakmice nije bilo mnogo prilika za gol, uprkos brojčanoj prednosti Crvene zvezde. Obe ekipe želele su da se utakmica što pre završi kako ne bi bilo eventualnih povreda. No, tek u 90. minutu Bačka je preko Lukovića imala svoju prvu priliku, ali je Manojlović bio „budan“ uprkos tome što nije imao mnogo posla. Kada već Bačka nije uspela da postigne gol, Zvezda jeste, samo minut kasnije. Anđelković je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, Konovalov uspeo da u padu, nogom odbrani i odbije loptu u vis, a maestralno ju je dočekao Luka Adžić koji je atraktivno, makazicama, uspeo da postavi konačan rezultat utakmice.

Crvena zvezda je tako napravila dobru uvertiru pred naredno kolo u kojem, za svoj 72. rođendan, dočekuje najvećeg rivala.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама