Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Pobeda na startu prolećne polusezone – Plavšić i Petković probili odbranu Pazara

Autor: CZBG, Milan P. Foto: Mozzartsport

Prolećna premijera na ”Marakani” može se okarakterisati kao uspešna. Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su, pred oko 15 hiljada gledalaca, ekipu Novog Pazara rezultatom 2:0. Strelci za naš tim bili su Srđan Plavšić u 40. minutu i Marko Petković u 81. minutu. U utakmici sa velikim brojem prekida, crveno-beli su došli do pobede lakše nego što se moglo očekivati. Gostujuća ekipa, sa druge strane, nije pokazala ni malo ambicije i želje da ugrozi gol Filipa Manojlovića.

Već u uvodnih minutima bilo je jasno kakvu ćemo utakmicu gledati na stadionu ”Rajko Mitić”. Pazarci su se, nakon prvog zvižduka Milorada Mažića, povukli u svoj šesnaesterac, a Crvena zvezda je tražila rešenje da što je pre moguće probije odbranu gostiju. U prvih 10 minuta, izuzev poluprilike u kojoj se našao Džon Ruiz, zaista nema šta da se izdvoji. Usledilo je nekoliko pokušaja sa distance. Očigledna je bila ideja fudbalera Zvezde da šutevima iz daljine savladaju Živkovića. Prvo je Gelor Kanga tukao u 14. minutu sa dvadesetak metara, da bi nešto slično pokušao u 17. minutu. Oba puta lopta je završila pored Živkovićevog gola. Svoj udarac u 21. minutu oprobao je i Mičel Donald, ali je njegov šut Živković odbranio bez većih problema. Prvu izgledniju situaciju za vođstvo crveno-belih beležimo u 24. minutu. Akcija u režiji bekova Crvene zvezde. Marko Petković se odlično ubacio u kazneni prostor, ali nije uspeo da iskoristi solidan centaršut Dušana Anđelkovića, poslavši loptu tik iznad prečke. Pokušaji crveno-belih da iz daljine savladaju golmana Pazara isplatili su se u 40. minutu. Srđan Plavšić je ušao u sredinu i sa ivice kaznenog prostora tukao i pogodio donji desni ugao gola Pazaraca. Istini za volju, pogotku je svojom nesigurnošću i nespretnom intervencijom u mnogome doprineo i Živković. Do kraja poluvremena nije bilo situacija vrednih pomena.

Prvu prilika u drugom poluvremena viđena je tek u 62. minutu. Anđelković je centrirao, pa je Boaći, nakon što mu je Džon Ruiz prebacio loptu glavom, pokušao da učačka loptu u gol, ali bez uspeha. Treba se na ovom mestu osvrnuti i na partiju Zvezdinog novopridošlog napadača. Iako je prekinuo golgeterski niz sa priprema, stiče se utisak da ima štofa i da je crveno-belima bio neophodan takav tip igraća – fizički snažan centarfor, sa dobrom tehnikom i osećajem za gol. Situacija na terenu ostala je nepromenjena i u nastavku meča. Imala je Crvena zvezda inicijativu, ali to nije rezultovalo ozbiljnijim šansama. U 72. minutu ponovo je dobro kombinovao bekovski par crveno-belih. Marko Petković je sa desne strane uputio loptu u srce kaznenog prostora, odakle je Dušan Anđelković šutirao silovito, ali je lopta završila preko gola. Marko Petković nagrađen je u 81. minutu za dobru partiju. Prekid je sa leve strane izveo povratnik u redove šampiona Srbije – Nenad Milijaš. Nakon gužve u kaznenom prostoru najbolje se snašao Petković, stavivši time tačku na prolećnu premijeru Crvene zvezde.

Iako je Zvezda trijumfovala, ne treba ova pobeda da zavara pulene Miodraga Božovića. Uloge nekih igrača u veznom redu su i dalje nedovoljno definisane. Evidentno je da neke stvari ne funkcionišu u igri srpskog šampiona i da će biti neophodno da pojedini fudbaleri podignu nivo igre pred glavne okršaje za titulu.

Crvena zvezda – Novi Pazar 2:0 
(Srđan Plavšić u 40. minutu, Marko Petković u 81. minutu)
Stadion ”Rajko Mitić”
Sudija Milorad Mažić

Crvena zvezda: Manojlović – Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talek, Donald, Plavšić, Kanga, Ruiz, Boaći
Novi Pazar: Živković, Vasilić, Knežević, Ignjatović, Marić, M. Plavšić, Sinđić, Vusljanin, Tasić – Krstić, Marković

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама