Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Zvezdini odbojkaši slavili protiv Kleka

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde zabeležili su maksimalnu pobedu u 12. kolu Superlige Srbije nad ekipom Klek Srbijašume. Crveno-beli su trijumfovali rezultatom 3:0, po setovima 25:20, 25:20, 25:18.

Odbojkaši Kleka su na početku meča pokazali da neće biti lak zalogaj za šampione Srbije. Imali su prednost od dva, pa i tri poena u uvodnom delu meča, da bi ekipe bile izjednačene sve do rezultata 17:17. Na servis liniju je stao korektor Aleksandar Blagojević koji je poremetio prijem gostiju, a potom i odlično rešavao kontre. Zvezda je napravila seriju od 6 poena i povela sa 23:17. Nikola Veljović je blokom doneo pet set lopti, a potom je i poentirao za vođstvo našeg tima – 25:20.

Slično kao i u prvom, Klek je imao prednost na početku drugog perioda igre, da bi Crvena zvezda sustizala rivala i izjednačavala rezultat. Nakon tehničkog tajm auta gosti su sa tri vezna poena poveli 12:15. Vrlo brzo, posle tajm auta Kobiljskog, proradio je blok crveno-belih koji su izjednačili i preokrenuli rezultat na 19:17, posle šest poena u nizu. Zvezda je održavala stečeno vođstvo da bi u samoj završni Blagojević nanizao tri poena za konačnih 25:20.

U trećem setu ekipe su osvajale poene u nizu. Prednost su imali naši odbojkaši, a gosti su svaki put imali odgovor i stizali do izjednačenja. Poveo je Klek sa 14:15, a Beograđani su preko Blagojevića odmah uzvratili i preokrenuli da bi potom blokovima Nemanje Mašulovića započeli seriju od šest poena, koju je nastavio as servisima Aleksandar Gmitrović, pa je rezultat u završnici bio 23:16 za naš tim. Nikola Meljanac je pred kraj zamenio odličnog Mašulovića, doneo je crveno-belima sedam meč lopti, a Milutin Nejić je iskoristio drugu za pobedu naše ekipe – 25:18.

U narednom kolu Superlige Crvena zvezda će gostovati Novom Pazaru.

CRVENA ZVEZDA – KLEK SRBIJAŠUME 3:0 (25:20, 25:20, 25:18)
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Sudije: Aleksandra Balandžić i Vladimir Simonović. Trajanje meča: 67 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 2, Jevtić (libero), Samardžić, Gmitrović 7, Mašulović 10, Milutinović 4, Nejić 3, Blagojević 27, Veljović 7, Meljanac 1. Nisu igrali: Petrović i Stojsavljević. Trener: Dragan Kobiljski.
KLEK SRBIJAŠUME: Ateljević 12, Vujović, Grče, Grbić 1, Tanović 2, Narančić 4, Veselinović 6, Đukanović 9, M. Petrović (libero), F. Petrović 1, Slavnić (libero), Kisić. Trener: Đuro Dapčević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама