Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Zvezda u osmini finala Kupa CEV

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Crvena zvezda plasirala se u osminu finala Kupa CEV pošto je pobedila Topvolej Kalant 3:1 (18:25, 25:21, 25:22, 25:18, zlatni set 22:20). Junak utakmice bio je Dušan Stojsavljević, koji je as servisom završio meč.

Ujednačenu igru u prvom setu prekinuo je Elvis Krastins, koji je servisima pomogao Belgijancima da se od 12:12 odvoje na 16:12. Uspela je Zvezda na iskoristi predah na tehničkom tajm-autu i priliži se na 16:15, ali je Antverpen bio uspešniji u napadu i sigurniji na prijemu, pa ponovo stekao značajnu prednost (21:16). Pokušavao je Kobiljski sa izmenama, ali to nije moglo da zaustavi goste u osvajanju prvog seta.

Posle rutinski stečenog vođstva (8:3) i odlaska na prvi tehnički tajm-aut drugog seta, činilo se da su se Belgijanci opustili. Zaigrali su crveno-beli snažnu odbranu, nisu dozvolili Sinkonenu da postigne poen i izjednačili na 11:11, posle čega se promenio odnos snaga na terenu. Proradio je blok domaćih, poremećen je Koks, do tada najbolji pojedinac Antverpena, nizale su se i greške gostiju, a Škrbić je sjajno odmenjivao Gmitrovića. Crvena zvezda je lako izjednačila na 1:1 i u istom ritmu nastavila treći period. Blagojević i Stojsavljević su bili stabilni u napadu, sjajno predvodili ekipu, a nekoliko pokušaja gostiju da ih poremetni nije uspelo. Održali su dobar napad i prijem i ubrzo poveli 2:1 u setovima.

Iako je u četvrtom setu bilo izjednačeno do 18:18 činilo se da Antverpen ima blagu prednost. Ipak, Crvena zvezda je napravila dobar potez i odbranila se od Piersovog napada. Belgijancima se činilo da će lopta otići u aut, pa nisu ni pokušali da naprave kontru, posle čega je na semaforu zasijalo 19:18 za crveno-bele. Domaći su potom vezali nekoliko blokova, napravili odlične napade i obezbedili „zlatni set”.

„Zlatni set” tekao je kao nadmudrivanje Koksa i Blagojevića. Kad god je Crvena zvezda došla do meč lopte, Belgijanci su uspevali da poentiraju i produže utakmicu, a u tome je posebno prednjačio kapiten Koks. Ipak, to nije bilo dovoljno da obeshrabri Blagojevića koji je svaki put uzvratio uz veliku podršku tima, a utakmicu je as servisom završio Dušan Stojsavljević.

Mečevi osmine finala su na programu 1. i 15. februara, a Crvena zvezda će igrati protiv Volejs Rajmajna iz Nemačke.

CRVENA ZVEZDA – TOPVOLEJ KALANT 3:1 (18:25, 25:21, 25:22, 25:18), zlatni set 22:20
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 150. Sudije: Daniel Apanovic (Irska) i Vanja Parvanova (Bugarska). Trajanje meča: 133 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 5, Samardžić, Petrović, Gmitrović 2, Mašulović 6, Milutinović 9, Nejić, Stojsavljević 18, Munćan, Blagojević 23, Veljović, Jevtić (libero). Trener: Dragan Kobiljski.
TOPVOLEJ: Hjusegoms 6, De Vris, Aremark, Krastins 7, Tobal 3, Koks 27, Piters 7, Van Hejste, Sinkonen 9, Dagals-Pauel 8, Deroj (libero). Trener: Alen Darden.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама