Хокеј

Hokej: Bronza Srbije, zapažene uloge Zvezdinih hokejaša

Autor: CZBG

Reprezentacija Srbije do 20 godina (U20) učestvovala je nedavno na Svetskom prvenstvu u hokeju u Španiji. Naša reprezentacija zauzela je 3. mesto, a uspešne nastupe su zabeležili i Zvezdini hokejaši koji su nastupili.

Jug Mitić je izabran za najboljeg golmana turnira, a pored njega tu su još bili: Miloš Nikolić, Vlada Živić, Filip Pajević, Pavle Podunavac (koji je bio i najbolji igrač reprezentacije, a ponikao je u Crvenoj zvezdi i trenirao ga je 7 godina Jovica Rus), Đorđe Stojisavljević (najmlađi u ekipi), Mirko Ješić, Vasilije Anđelković, Marko Dragović i Vojin Dragović.

Pored njih iz SKHL Crvene zvezde na ovom svetskom prvenstvu su bili još: Aleksandar Jakovljević, Jovica Rus, Eugene O Sullivan, Igor Krivošlik, Vlada Kovanović i Srđan Nikolić.

Evo i rezultata reprezentacije Srbije: Koreja 2:3, Španija 2:4, Belgija 6:1, Australija 6:0, Meksiko 7:4.

Jovica Rus (jedan od trenera) rekao je za naš portal: “Zadovoljni smo urađenim, ali želimo još bolje rezultate u martu (13-19) kada na Svetskom prvenstvu nastupa reprezentacija do 18 godina (U18), a koje će se odigrati u Novom Sadu. Dosta igrača iz ove reprezentacije igraće i u Novom Sadu.”

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама