Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Maksimalna pobeda crveno-belih u Ljigu

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde ostvarili su devetu pobedu u Superligi Srbije. Crveno-beli su u 11. kolu na gostovanju Spartaku u Ljigu slavili rezultatom 0:3, po setovima 17:25, 15:25, 23:25.

Naši odbojkaši su od početka meča kontrolisali igru i rezultat. Postepeno su uvećavali svoje vođstvo, da bi nakon tri vezana poena na tehnički tajm aut otišli sa prednošću od 7:12. Novu najveću prednost našem tima doneo je Nemanja Mašulović iz bloka (9:15), a onda su ekipe igrale “poen za poen”. Zvezda je održavala prednost do same završnice, kada je sa tri poena u nizu rešila prvi set u svoju korist – 17:25.

Na početku drugog perioda igre blok izabranika Dragana kobiljskog je sjajno funkcionisao. Nakon uvodnog vođstva Spartaka od 3:1, naš tim je napravio seriju od 0:6, od čega su po dva bloka upisali Mašulović i Veljović. Domaći su uspeli da priđu na 6:8, ali su crveno-beli ponovo zaigrali na visokom nivou i sa četiri uzastopna poena otišli sa ubedljivim vođstvom na tahnički tajm aut. Zvezda je održavala ubedljivo vođstvo, a u samoj završnici, predvođeni odličnim Aleksandrom Blagojevićem, naš tim dolazi do 10 meč lopti. Dušan Stojsavljević je iskoristio drugu i Zvezdina prednost je duplirana – 15:25.

Treći set je bio i najuzbudljiviji. Ekipe su se do obaveznog predaha smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda sa tri vezana poena povela sa 10:13. Domaći su blokom Milovanovića prišli na samo poen zaostatka (15:16), ali su Stojsavljević i Blagojević imali odgovor (15:18). Trener Spartaka je u tim momentima potrošio i drugi tajm aut. Ubrzo je Zvezda vezala četiri poena i povela je sa 16:22. Činilo se da će crveno-beli mirno privesti meč kraju, ali je Spartak uspeo da smanji i priđe na dva poena 20:22. Odbojkaši Crvene zvezde dolaze do dve meč lopte, a Blagojević koristi drugu za novu pobedu – 23:25.

U narednom 12. kolu Superlige Crvena zvezda dočekuje ekipu Klek Srbijašume, ali će pre toga odigrati revanš meč šesnaestine finala Kupa CEV protiv belgijskog Antverpena u sredu 18. januara u Beogradu.

SPARTAK LJIG – CRVENA ZVEZDA 0:3 (17:25, 15:25, 23:25)
Ljig – Dvorana: OŠ Sava Kerković. Sudije: Goran Gradinski i Darko Savić. Trajanje meča: 79 minuta.
SPARTAK: Milosavljević 3, Jestrović 4, Jovanović 5, Gajević 8, Lazarević 1, Glavinić 7, Arsenoski 1, Jokanović 1, Milovanović 5, Janković (libero), Jelić 6. Nije igrao: Mirković. Trener: Nenad Kovačević.
CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Gmitrović 6, Mašulović 9, Milutinović 3, Stojsavljević 7, Blagojević 21, Veljović 4. Nisu igrali: Škrbić, Samardžić, Petrović, Nejić i Štavlić. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама