Кошарка Кошарка/Вести

Izjava predsednika KK Crvena zvezda mts

Izvor: KK Crvena zvezda

Izjava predsednika KK Crvena zvezda mts Nebojše Čovića nakon utakmice sa Fenerbahčeom.
“KK Crvena zvezda mts je isuviše veliki klub, a gospodin Željko Obradović, isuviše veliki trener, najveći u Evropi, da bi utakmica koja je odigrana u četvrtak uveče u Beogradu, ostala upamćena i bila u senci izjava o navodnim „orkestriranim” uvredama sa tribina, na račun našeg trofejnog trenera.
Utakmice KK Crvena zvezda mts u Evroligi, ne samo ove sezone, odlikuje atmosfera koju svi karakterišu kao najbučniju i najvatreniju u celoj Evropi. I time se ponosimo. Ono čime se takođe ponosimo je činjenica da nikada, nismo, niti ćemo, svoje sportske ambicije bazirati na uvredama i vređanjima sa tribina, bilo koga i na bilo kojoj osnovi, što je bilo svojstveno   nekim drugim vremenima i nekim drugim ljudima, kojima je taj model ponašanja nažalost, bio normalan.

Baš zato, dok sam na ovoj poziciji, i predstavljam tako veliki klub, uložiću napor da se takve stvari ne dešavaju nekom drugom, ali ni da bilo ko insinuira da nam takve stvari padaju na pamet, i da su u nekakvoj organizaciji kluba.
Klub je pažljivo pregledao snimak utakmice, i nije nigde našao ni jednu situaciju u kojoj se vređa trener istanbulskog kluba, a posebno na način
kako je to na konferenciji za štampu saošteno. Ukoliko nam i pored svega neko iz medija pusti snimak uvredljivog skandiranja prema Željku Obradoviću unapred izražavam žaljenje zbog toga. Bilo je uvredljivog skandiranja prema našem reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću, što ne podržavam, i smatram ružnim segmentom našeg sporta, i ujedno se zahvaljujem Bogdanu na korektnosti i razumevanju koje je iskazao u svojoj izjavi nakon utakmice.

Fenerbahče nas je do sada stalno pobeđivao u Beogradu, uglavnom ubedljivo i uvek zasluženo. I svaki put smo pružali ruku i čestitali boljem, jer su naš sportski rival. Atmosfera na svim tim prethodnim utakmicama, nije se gotovo u bilo čemu razlikovala od atmosfere koja je viđena u četvrtak.
Posle konferencije za štampu koju je održao Željko Obradović, razgovarali smo telefonom i u potpunosti razjasnili situaciju, i saglasili se da ista neće uticati na odnose između naša dva kluba, kao i na naše lične prijateljske odnose.Veoma sam zahvalan treneru Obradoviću, sa kojim sam kao Predsednik KSJ sarađivao tokom trofejnih reprezentativnih godina 1996. i 1997, na korektnom razgovoru, razumevanju i čestitkama koje je uputio nakon velike i zaslužene pobede Crvene zvezde nad Fenerbahčeom.

Za Crvenu zvezdu, sve ljude u klubu, navijače, sportsku javnost, najvažniji utisak i sećanje na ovaj meč sigurno je, da smo pobedili Fenerbahče u jednoj izvanrednoj utakmici”.
Predsednik KK Crvena zvezda mts
Nebojša Čović

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама