Кошарка Кошарка/Вести

Rekorder Radonjić: Nastavljamo po sličnom principu

Izvor: SD Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić vodio je crveno-bele po 276. put i na taj način postao rekorder po broju mečeva na klupi Zvezde. Proslava je bila najbolja moguća jer su njegovi izabranici savladali Fenerbahče.

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić vodio je ekipu po rekordni 276. put i na taj način postao trener sa najviše mečeva na klupi crveno-belih. Proslava nije bila zakazana, ali je smišljeno, uz fantastičan plan i veliku borbenost sprovedena u delo. Izabranici trenera Radonjića savladali su u neverovatnom meču Fenerbahče rezultatom 75:73, napravili još jedan podvig i na najbolji način podarili treneru najlepši poklon za rekord vredan divljenja.

– Svakako težak mec. Svih 40 minuta vrlo zahtevan. U prvom delu neki momenti koji su nam bili bitni, njih smo kontrolisali – skok, izgubljene lopte, međutim imali smo problem u tranzicionoj odbrani. U momentima kada su igrači ostajali sami i pogađali za tri, u prvom delu Fener je imao sedam pogođenih trojki, u nastavku bolja odbrana, ušli smo u neizvesnu završnicu, izgledalo je da je prednost iz treće četvrtine dovoljno velika u ovakvim utakmicama. Međutim, ušli smo u neizvesnu završnicu, branili zadnji napad i uspeli da dođemo do devete pobede u Evroligi.

Potrebno je da nastavimo po sličnom principu, spremamo se za sledeći meč i te neke analize koje stižu sa strane, razumem ih, ali moje mišljenje je drugačije i zna se šta su prioriteti i kako ćemo se ponašati. Ćestitke igracima na dobroj igri, pogotovu posle meča sa Megom gde je potrošnja bila veća, ali uspeli smo da se spremimo za dva dana za meč sa Fenerbahčeom i kao nagrada stigla je pobeda.

Odigrali smo u dva dana izuzetne završnice i trebalo bi da danas budemo zadovoljni s obzirom na raspored i protivnika koga smo savladali. Siguran sam da se svi slažete da je tim bio dobar. Nije to samo da ja razmišljam tako, ne, tim funckioniše dobro i ja sam radostan zbog toga. Ne smeta mi što neko igra slabije ili bolje, trebaju nam svi, treba nam podrška. To što neko igra slabije ne znači da je nedovoljno bitan za tim.

Što se tiče igrača mislim da stojimo dobro, nadam se da neće biti promena i oscilacija. Sasvim prirodno je da navijači razmišljaju pozitivno i da se pobedama podiže želja, a ostali bi mogli realnije da sagledavaju. Kako nas gleda Evropa čitava, trudimo se da budemo dobri i da damo sve od sebe. Šta ključa neka ključa, ima još 50 susreta. Neko će reci da je realno pobediti Panatinaikos u Beogradu, a mi moramo ponovo vrhunski da odigramo kako bi pobedili tu utakmicu.

Smatram da Fenerbahce ima šanse u svemu, najboljeg trenera u Evropi imaju, tim je ostao što je bitno i mislim da mogu da idu do kraja. Realno je da su jedan od timova u krugu koji će se boriti za prvaka.

Smatram da smo niz utakmica odigrali znatno bolje nego ranije i u tom sklopu ide i ovaj meč danas. To su mečevi koje moramo da odigrama bolje uz više koncentracije, želje, borbe, pameti, kako bi se došlo do pobede – izjavio je nakon meča Dejan Radonjić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама