Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Kako se samo poželeti može

Izvor: SD Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić istakao je da je važnije od razlike sa kojom su crveno-beli savladali Makabi, način na koji su to uradili.

Trener Crvene zvezde mts bio je izuzetno ponosan na partiju njegovih izabranika. Nimalo slučajno jer su crveno-beli ubedljivo savladali slavni Makabi rezultatom 83:58. Zvezda je odigrala gotovo bez greške, a kako i sam Radonjić ističe sve je bilo lakše zahvaljujući sjajnoj podršci sa tribina.

– Čestitke igračima na odličnoj partiji. Zahvalio bih se navijačima koji su bili divni. Zajedno smo uspeli da dođemo do prve pobede u ovoj sezoni Evrolige – na kratko je zastao Radonjić, a potom nastavio:

– Makabi je napravio mnogo toga da se vrati na staze slave i nisu štedeli novac. Napravili su tim koji je respektibilan za najveći nivo. Uspeli smo da dolazimo do dobrih momenata, lakagnih kontri, sticali i gradili prednost. Došli smo do potpune kontrole meča, ostvarili vrednu pobedu, ali ima još puno da se igra. Sutra putujemo za Skoplje na meč protiv MZT-a. Sigurno je dobar impuls za nas, večeras ne samo što smo pobedili veliki Makabi, već i više zbog načina na koji smo to uradili. Funkcionisalo je kako se samo može poželeti. Uspeli smo da u potpunosti nadigramo ekipu koja je po svim paramtrima trebalo da nas dobije – istakao je Radonjić.

Strateg crveno-belih je upitan koliko je teško bilo voditi ovaj meč:

– Priprema za ovaj meč je bila teška. U teškim uslovima, zbog brojnih povreda, pokušavali da se pripremimo za neke mečeve koje smo imali u nizu. Uradili smo dosta toga dobrog. Ta razlika koja je bila danas na meču možda govori nešto, meni je za analizu nakon meča i najveći utisak kako smo došli do pobede. Odbrana, osvojene, kontrola, kontre… Sve je krenulo od starta dobro. Postoje drugačije utakmice kada se traže druga rešenja, ovde je bilo sve kvalitetno i funkcionisalo dobro. Nisam idealan sagovornik u ovom trenutku da iznesem sve šta osećam.

Radonjić je pričao o važnosti ove pobede:

– Svaka pobeda za nas je ogroman u ovom format, na kraju ćemo videti do čega ćemo da dođemo i znam zašto to govorim. Izuzetan rezultat. Impuls za nas je sjajan, upravo iz razloga što se te utakmice protiv ovakvih rivala donose iskorak za ono što nama treba. Bilo je poraza, videli smo da nije bilo elemenata koji su mogli da budu analizirani sa aspekta da se tu nešto pomera, da nije dobro. Rekao sam da će ovaj sistem doneti razlike u utakmicama, više zbog izostanka igrača, manjka rotacije i mogućnosti priprema za mečeve. Svakako bitna pobeda koja će se verovatno pamtiti.

Posebno je važno za crveno-bele da oporavak Mitrovića ide bolje od prvih prognoza.

– Zadovoljan sam situacijom. Pre dva dana vrlo interesantna i specifična, kako ja volim da kažem. Uspeli smo, radimo, pričamo nalazimo rešenja. Takav je posao. Moram tim povodom da pohvalim i naš tim koji vodi računa o zdravlju igrača. Ljudi gotovo rade danonoćno kako bismo prevazišli sve napore ovako zahtevnog formata – zaključio je Radonjić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама