Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Radonjić: “Želim i verujem da možemo”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u četvrtak od 20 časova ekipu Makabija u utakmici 12.kola Evrolige. Trener Dejan Radonjić očekuje veliku podršku sa tribina protiv izuzetno kvalitetne i potpuno rekonstruisane ekipe Makabija.

U najavi još jedne velike utakmice, trener crveno-belih istakao je da Makabi nije štedeo novac kako bi oformio izuzetno snažan sastav i vratio se u vrh evropske košarke nakon rezultatski loše sezone. Stigli su Vims, Gaudlok, Zirbes, Miler, Rad…

“Makabi ove sezone je značajno rekonstruisao tim posle rezultata postignutog prošle godine, a sa jasnom željom da se vrati na mesto na kojem je bio. Pre nekoliko godina bili su prvaci Evrope, prošle godine nisu uspeli da prođu u narednu fazu, ali su zato bili su izuzetno aktivni u prelaznom roku, nisu štedeli novca da angažuju igrače. Igrače koje su doveli je lako analizirati, jer imaju izuzetan kvalitet na svim pozicijama, i bez dileme nas čeka težak duel protiv ekipe izuzetnog individualnog kvaliteta, a da bismo bili konkurentni moramo da odgovorimo na najbolji mogući način”

Ekipa iz Tel Aviva dovela je u period od marta do jula Sonija Vimsa, Endrjua Gaudloka, Viktora Rada, i srpskoj javnosti dobro poznata lica, bivše košarkaše Crvene zvezde, Kvinsija Milera i Maika Zirbesa:

“Svesni smo da će biti jako teško, jer su to kvaliteti najvećeg nivoa, maltene svi igrači su igrali protiv nas, ili mi protiv njih u raznim okolnostima i klubovima. Njihova atipičnost je u igri sa četiri spoljna igrača i centrom u dužim intervalima, nekad i sa pet spoljnih, sa promenom odbrane, igrom jedan na jedan, gde u našoj rotaciji koja opet neće biti onakva kakvu želim uz energetsku potrošnju i pomeranja po pozicijama, što može da oteža našu mogućnost da odgovorimo Makabiju.Želja je da odigramo dobar meč da se adaptiramo na sve to i da konačno dođemo do pobede.”

Luka Mitrović je odigrao meč u Podgorici i imao jako značajnu rolu u prvom poluvremenu. Međutim, kapiten crveno-belih se povredio na startu drugog poluvremena, i gotovo izvesno da neće nastupati u petak:

“Nije obnovo povredio, radi se o problematici drugog lista, nalazi su dobri, ali videćemo kako će to da se razvija. Suštinski, nema povrede i nečega što može da bude za drugačiju vrstu analize, a što se tiče meča sa Makabijem mislim da je i priprema meča takva, u kojoj on ne učestvuje, i ne vidim kako bi to moglo da se radikalno promeni do sutra, ali neka bude spreman za deset dana ili za pet objektivno, da nam pomogne. Kada smo kompletniji sa njim u sastavu,  onda sve to drugačije izgleda, pa i na samom treningu gde trenutno jedva sastavljamo igru “pet na pet”.

Kvinsi Miler je povređen, Maik Cirbes će biti na parketu. Činjenica da dobro poznaje sistem u kome je došao do statusa da ga smatraju jednim od najboljih centara u Evropi, može da se smatra kao prednost Makabija, ne zabrinjava trenera crveno-belih:

“Maik Zvezdine igrače zna samo iz duela koje je imao samo dok je bio član Zvezde. Ne bih postavljao to na takav način, on je odgrao u CZ što je igrao, otišao je tamo žao mi je što i Kvinsi nije tu zbog povrede što ne može da igra, što ima taj izostanak sa terena. Znamo da se radi o igraču koji je nama dao puno i način na koji je to radio. Znamo da će biti teško protiv njega, ali ima ih toliko da rešavanje jednog ili dva “problema” ne znači ništa protiv ovakvog Makabija.

Na kraju obraćanja medijima, Dejan Radonjić je poručio svojim igračima koji igraju u izuzetno napornom ritmu utakmica i ovo, za učinjeno u ABA ligi:

“Sve pohvale momcima, jer smo izdržali sve, a nismo došli u poziciju da izgubimo neki meč, tako da osim činjenice da smo pokazali kvalitet u odnosu na druge timove, ne treba zaboraviti da smo ranije u prošlosti gubili smo i ranije iako smo bili bolji u nekim mečevima…”

Trener Crvene zvezde mts veruje da i be kapitena Crvena zvezda može da dođe do pobede nad višestrukim prvakom Evrope?

“Želim da možemo. Sportski je verovati u to. Koliko je to realno – neka ostane za neki drugi razgovor, znate i sami. Ali želim da možemo, i verujem u to. Daćemo sve od sebe da konačno dođemo da pobede u Pioniru, Naravno, treba nam ambijent da nam da malo da pređemo preko sto odsto mogućnosti. Treba nam i energije i verujem da ćemo je dobiti od naših navijača sa tribina kao i uvek…” rekao je trener crveno-belih u najavi utakmice Crvena zvezda mts – Makabi koja se igra u petak od 20 časova.

Karte za ovaj meč prodaju se i dalje (karata još uvek ima) u svim poslovnicama Eventima, i  “online” na zvaničnom sajtu Eventima.

Ekipa Makabija stiže u Beograd u sredu u 16.15 časova,a jedini trening odradiće na dan utakmice u podne.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама