Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda nemilosrdna u Morači

Autor: CZBG

Nakon puno godina, Crvena zvezda je odnela laganu pobedu u Podgorici. U stvari, za sve ove godine koliko pratim ABA, jugoslovensku i SCG ligu se ne sećam da smo na ovako dominantan način odneli pobedu na uvek neugodnom gostovanju u glavnom gradu Crne Gore. Na kraju Budućnost Voli – Crvena zvezda 54:77 (18:23, 10:21, 18:16, 8:17)

Pobeda Crvene zvezde se niti jednog momenta nije dovodila u pitanje. Budućnost je vodila samo na početku košem Markusa Vilijamsa, i od tad, pa sve do završetka utakmice, Crvena zvezda je bila u prednosti koja je u većem delu susreta bila i dvocifrena. Svojim najjačim oružjem, a to je timskom odbranom, Zvezda je poremetila napad Đetića gde je Markus kao vrhunski organizator igre imao posle prvog poluvremena 0 asistencja i tri izgubljene lopte. Odbrana na perimetru je bila fantastična što je otežavalo šuteve Podgoričanima za tri. Zvezdin napad je funkcionisao odlično što govori i procenat šuta za dva preko 60%. Trebalo bi napomenuti da van linije 6.75 i sa linije slobodnih bacanja nismo briljirali, ali se Budućnost potrudila da bude mnogo lošija u šutu iz igre što nam je omogućilo i potpunu kontrolu meča. Najbolje sekvence domaćina su po par minuta dobre igre i pravljenja mini serija, ali protiv ovakve Zvezde je to bllo dovoljna za -23 na kraju.

Danas su izuzetni bili naši plejmejkeri. Navikao nas je Stefan Jović, da, kada on igra, Zvezda dobija. Danas je imao sedam poena, šest skokova i sedam asistencija. Ono što je još bitnije, povukao je na samom početku tako da je Nejt Volters samo nastavio gde je Stefan stao. Čarls takođe bio fantastičan, imao je pet ukradenih lopti i fantastično je čuvao Markusa, Kuzmić je gospodario pod košem, a valja napomenut da su naši spoljni igrači pokupili i nekoliko ofanzivnih skokova što je dodatno ulilo sigurnost napada.

Završena je prva polovina ligaškog dela. Zvezda na 13 pobeda uz odličnu koš razliku gde je u proseku svakog pobeđivala sa 20 razlike. Takođe, drugoplasirana Budućnost ima čak tri pobede manje što već sada daje Zvezdi ogromne izglede da ligaški deo završi na prvom mestu. Jednostavno, za sada ne postoji rival u ABA ligi koji bi mogao parirati našoj Zvezdi. Nadamo se da će tako i ostati. Za sam kraj, ogromne čestitke igračima i stručnom štabu na fantastičnoj pobedi.

BUDUĆNOST: Rejnolds 11 (2/4 za tri), Vilijams 8 (1/6 za tri, 4 izg), Su. Šehović 2, Džejms 8 (9 sk), Subotić 5, Se. Šehović 3, Gordić (0/6 za tri), Ilić, Klasen 7 (7 sk, 4 izg), Nikolić 6 (6 sk), Popović 4, Vranješ.

ZVEZDA: Volters 10, Dangubić 1 (6 sk), Mitrović 4 (4 sk), Lazić 4 (4 sk), Simanić, Dobrić, Simonović 10 (2/6 za tri), Dženkins 11 (5 ukr), Gudurić 9, Jović 7 (6 sk, 8 as), Kuzmić 13 (4 sk), Bjelica 8 (4 sk)

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама