Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Sledi derbi u Podgorici

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

U nedelju od 19 časova derbi meč sa ekipom Budućnost VOLI. O predstojećem meču govorili trener Dejan Radonjić i prvotimac Ognjen Dobrić.
Košarkaši Crvene zvezde mts nalaze se od petka uveče u Podgorici gde ih u nedelju očekuje meč 13.kola ABA lige i derbi dosadašnjeg toka reginonalnog takmičenja protiv ekipe Budućnost VOLI.
Crveno-beli trenutno drže vrh tabele sa skorom 12-0, Budućnost je druga sa 10 pobeda i 2 poraza, pa zato utakmica koja će se igrati dvorani “Morača” nedelju od 19 časova sa pravom nosi epitet derbija. Trener Dejan Radonjić očekuje tešku utakmicu i veliki izazov za crveno-bele, posebno zbog neizvesnog nastupa pojedinih igrača:
“Očekuje nas derbi protiv Budućnosti, utakmica prvog i drugog na tabeli. Mi posle evroligaškog meča u Istanbulu dolazimo opterećeni izostankom pojedinih igrača, i na prvom mestu smo fokusirani da vidimo u kakvom sastavu možemo da izađemo na utakmicu protiv Budućnosti. Ta problematika izostanaka igrača nas opterećuje duže vreme i to u jakom ritmu mečeva koje ćemo igrati do Nove Godine. Tek u nedelju popodne, pred utakmicu, znaćemo kakvo je stanje sa Markom Gudurićem koji je imao jak virus, dok Luka Mitrović već duži period nije u punom trenažnom procesu. Pokušali smo u vrlo kratkom periodu koliko god je to bilo moguće, da se spremimo za Budućnost i težak meč koji nas čeka”.
Trener crveno-belih ističe kvalitet narednog rivala, u čijem sastavu dobro poznaje brojne igrače:
“Budućnost je odličan tim, koji je ove sezone formiran sa jasnim ciljem da osvoji prvo mesto. Ekipa koja je kadra da dobija velike utakmice, sa igračima koji znaju da igraju takve mečeve od kojih sam mnoge i ja trenirao. Igraju pred svojom publikom u “Morači”, ali pokušaćemo da se konsolidujemo, spremimo uz sve okolnosti koje sam naveo kao otežavajuće, i damo sve od sebe kako bi odigrali što bolju utakmicu u Podgorici” rekao je Radonjić.

Prvotimac Crvene zvezde mts Ognjen Dobrić takođe ističe kvalitet ekipe Budućnosti:
“Odličan tim, ekipa napravljena za prvo mesto i sa mnogo pojedinaca koji su igrali ovakve utakmice, počev od Markusa Vilijamsa za koga znamo koliko može. Doveli su i Savovića, vratili Gordića, tu je ponovo i Rejnolds, braća Šehović, sada su angažovali i novog igrača štna centarskoj poziciji što samo potvrđuje kakve su im ambicije. Ipak, odmorićemo se i spremiti za ovaj meč, prvi cilj je da budemo koncentrisani i da sa puno energije odgovorimo na sve izazove na parketu” rekao je Dobrić.
Crveno-beli će u subotu u 18 časova trenirati u dvorani “Morača” kapaciteta 4500 gledalaca, povratak nakon utakmice planiran je za ponedeljak u jutarnjim časovima, kada ekipa počinje pripreme za duel sa Makabijem u 12.kolu Evrolige.
Derbi utakmicu iz Podgorice prenosiće u nedelju od 19 sati TV Arenasport.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама