Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda bolja u derbiju kola

Autor: CZBG, Ivan J.

Crvena zvezda se vraća iz Kruševca sa sva tri boda. Prema svemu viđenom, možemo biti izuzetno zadovoljni rezultatom. Šest bodova prednosti je sačuvano u odnosu na najbliže pratioce, a i teško ko će na stadionu ‘pod Bagdalom’ odneti celi plen.

Rezultat slika za džon ruiz

Miodrag Božović je opet tumbao pozicije, vratio je Le Taleka na halfa, Ristić je igrao kao levo krilo, dok je Plavšić igrao iza Sikimića.

Napadala je Zvezda na startu i to uglavnom preko leve strane gde su delovali Anđelković i Ristić. Inicijativa je postojala, ali neka ozbiljnija šansa do pola sata igre nije bila. Tačno posle pola sata, sevnula je polukontra, Anđelković je ostavio loptu za Džona Ruiza koji je dobro i šutirao, ali je u poslednjem trenutku golman Napretka izbio sa gol linije. A onda, šok i neverica na terenu. Vazdušni duel, koji je dobio naš kapiten, završio je teškim padom na ruku od koga su svi zanemeli na terenu. Luković je odmah prebačen u bolnicu sa sumnjom da se radi o prelomu ruke. Do sada, još je nepoznat stepen povrede, ali se nadamo da će naš kapiten biti dobro. Menja ga Fibel koji pokazuje znake nesigurnosti i nedugo zatim dobija žuti karton.

Drugo poluvreme je krenulo suprotno prvom. Napadao je Napredak koji je jednostavno osetio nesigurnost u Zvezdinoj odbrani. Imali su dve dobre situacije ispred gola Manojlovića, ali je na našu sreću, nedostajao finalni udarac. Videvši da nešto mora da promeni, Božović je sve ‘stavio na crveno’. Srnić je zamenio Ristića a Orlandić Plavšića. Krenula je Zvezda da napada i to se isplatilo. Dugo je išla akcija u sedamdesetoj minuti po desnoj strani, lopta je došla do Ruiza koji je ‘otresao’ jednog protivnika i finim šutem sa 20 metara pogodio donji desni ugao golmana za veliku redost svih Zvezdaša na stadionu. Imao je Srnić priliku da sve završi, kontra Zvezde, odlična lopta Donalda, ali je možda i naš krilni igrač mogao da uposli Sikimića koji je imao izgledniju priliku. Vredi istaći i odličnu šansu za Napredak kada je Manojlović odbranio zicer i tako doneo Zvezdi pobedu u Kruševcu.

[youtube id=”hOQbIRMl_2Q”]

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

/Ruiz 70/

Stadion: Mladosti

Gledalaca: 8000

Sudija: Vlado Glođović

NAPREDAK (3-5-2-): N. Petrović – Simonović, Miladinović, Leković – Ndijaje, Šljivić, B.Petrović, Projić, Markovski – Vukanović, Gobeljić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović – Petković, Le Talek, Luković (od 32.Fibel), Anđelković – Plavšić (od 64. Orlandić), Poletanović, Ristić (od 60. Srnić) Donald, Ruiz – Sikimić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама