СДЦЗ Хокеј

Svi na hokej, svi na derbi!

Autor: CZBG

Burna, prošlogodišnja, hokejaška sezona (u seniorskoj konkurenciji) završena je porazom Zvezdinih oklopnika u finalnoj seriji protiv Partizana (1:3). I pored svih napora da skine komšije sa trona, i pored odličnih igara i pobeda u derbijima u toku sezone, Zvezda nije uspela.

12651300_1651022365160357_2315007282900352977_n

Ali, svi oni koji vole crveno-bele boje, polagali su nadu da bi sledeća sezona mogala da bude ta. Međutim, ta sledeća sezona se raspršila kao kula od karata jer je svima postalo jasno da će ove sezone teško ko moći da parira hokejaškom klubu Beograd, osnovanom (uglavnom) od hokejaša Zvezde i Partizana.

Ipak, derbi ne treba i ne sme da izgubi svoju draž. Svaka pobeda u njemu je važna radi prestiža. Naši seniori su prvi ovogodišnji derbi izgubili nesrećno (5:7), iako su do polovine poslednje trećine imali prednost (5:3). Jedan od tasova na vagi bili su navijači našeg najvećeg rivala. Naime, oni su u jednoj većoj skupini došli da bodre svoj tim, a sa naše strane su većinom bili prisutni roditelji sa decom. Nažalost, nešto slično se desilo i prethodne sezone kada Delije nisu podržale Zvezdine hokejše zbog hrvatskog igrača u našim redovima. Verujemo da bi prisustvo naših navijča i njihova podrška u velikoj meri bila vetar u leđa ovim mladim momcima da već u subotu, u ledenoj hali Pionir (17:30),  pobede večitog rivala i tako se revanširaju za nesrećan poraz od prošlog petka.

SVI NA HOKEJ!!!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама