Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Arkas uspešniji od Zvezde

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Arkas iz Izmira pobedio je Crvenu zvezdu u utakmici trećeg kola CEV Lige šampiona rezultatom 3:0 (25:15, 25:23, 25:14), posle 72 minuta igre.

Crvena zvezda je uspevala da drži ritam do prvog tehničkog tajm-auta. Posle toga, njihov napad biva potpuno zaustavljen. Arkas je postao poenterski dominantan, uspešan u bloku, a čekao je i greške crveno-belih koji su većinu napada pokušali da realizuju preko Aleksandra Blagojevića.

Kada je izgledalo da će Arkas „protrčati” kroz drugi period, Zvezda je zbila redove i uspela da od 5:10, izjednači na 12:12, a neizvesnost se nastavila do same završnice perioda. Beograđani su se sjajno branili, Kobiljski je izmenama pokušavao da poremeti protivnika, pa je umesto Milutinovića ušao Munćan, a Samardžić je zamenio Škrbića, ali su Sandersove dijagonale i Sančezovi napadi ipak presudili u korist gostiju.

Ostatak meča obeležila je potpuna dominacija Arkasa. Gosti su bili sjajni u svim elementima igre, čekali su greške Crvene zvezde i pravili seriju poena, za laku pobedu od 3:0.

Revanš utakmica će se odigrati u nedelju, 20. novembra od 15 časova po našem vremenu u Izmiru, uz direktan prenos na TV Sport Klub.

Pobednici 3. kola takmičenje će nastaviti u 4. kolu, odnosno grupnoj fazi Lige šampiona (6. decembar – 1. mart). Poražene ekipe iz 3. kola Lige šampiona nastaviće takmičenje u šesnaestini finala Kupa CEV (4. i 18. januar).

CRVENA ZVEZDA – ARKAS 0:3 (15:25, 23:25, 14:25)
Beograd – Dvorana: USC „Voždovac”. Gledalaca: 800. Sudije: Bogdan Laurenciu Stoika iz Rumunije i Peter Sabo iz Mađarske.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 7, Samardžić, Petrović, Gmitrović, Mašulović 6, Milutinović 1, Nejić 2, Stojsavljević 5, Munćan 2, Blagojević 17, Veljović, Jevtić (libero). Trener: Dragan Kobiljski.
ARKAS IZMIR: Sanders 4, Borges 10, Sančez 19, Durmaz, Gokgoz 9, Kapionoglu 9, Koc 8, Gulmezoglu 1, Sikar, Kaja, Karatas, Onajli, Pereira (libero 1), Ergul (libero 2).Trener: Glen Hog.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама