Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda golom Sikimića slavila u Čačku

Autor: CZBG, Milan P. 

U okviru 15. kola Superlige na gradskom stadionu u Čačku sastali su se poslednji i prvi tim na tabeli, Borac i Crvena zvezda. Crveno-beli su do dvanaeste prvenstvene pobede stigli teže nego što se očekivalo. Tome je svakako doprinela i činjenica je da je teren bio u veoma lošem stanju, što je išlo na ruku domaćinu, koji se opredelio za defanzivnu taktiku. Pobednički gol delo je Predraga Sikimića, koji je mrežu Borca zatresao u 72. minutu.

Foto: CZBG, Bane T. Stojanović
Foto: CZBG, Bane T. Stojanović

Nije bilo šansi u uvodnim minutima meča. Prvu priliku gosti su stvorili iz prekida, u 16. minutu. Petar Orlandić je, nakon centaršuta Marka Poletanovića iz kornera, pogodio prečku. Ponovo je usledio period praznog hoda na obe strane. Istina, imala je Crvena zvezda inicijativu i posed lopte, ali se iz toga nisu izrodile situacije vredne pomena. Domaći fudbaleri su prvi put zapretili u 27. minutu. Grešku Filipa Manojlovića nije uspeo da iskoristi Stefan Mihajlović, pa je rezultat ostao nepromenjen. U 39. minutu ponovo prete crveno-beli. Marko Poletanović je prodro u kazneni prostor domaćina, proigrao Marka Petkovića, koji je zatim loptu dodao Orlandiću. Zvezdin napadač je oklevao sa udarcem, te su opasnost od svog gola igrači Borca otklonili bez većih problema. Najizgledniju situaciju za vođstvo u prvom poluvremenu beogradski crveno-beli imali su u sudijskoj nadoknadi vremena. Lopta se, spletom srećnih okolnosti, odbila do Petra Orlandića, koji je imao čistu situaciju za postizanje pogotka, ali mu to nije pošlo za rukom.

Foto: CZBG, Bane T. Stojanović
Foto: CZBG, Bane T. Stojanović

Ista slika na terenu viđena je i u većem delu drugog poluvremenu. Borac se organizovano branio, bez ambicije da krene napred i pokuša da ugrozi Filipa Manojlovića. Otuda prividna dominacija, ali ne i ozbiljne šanse crveno-belih. Spora, anemična i bezidejna Zvezda se mučila da probije odbranu Borca. Bez obzira na formaciju sa dva centafora, nedostajalo je kreativnosti i ideje za postizanje gola. Pravu fudbalsku uspavanku u 67. minutu prekida Marko Poletanović. On je ušao u kazneni prostor, proigrao Petra Orlandića, koji je još jednom loše reagovao. Nakon odbitka beležimo i pokušaj Srđana Plavšića, čiji šut sa četiri metra završava preko gola. Do toliko željenog gola crveno-beli stižu u 72. minutu. U kazneni prostor se sa desne strane stuštio Slavoljub Srnić, koji je u igru ušao u 67. minutu. Poslužio je Predraga Sikimića kao na tacni, kome nije bilo teško da u toj situaciji savlada Branimira Aleksića. Do kraja meča puleni Miodraga Božovića su uspešno sačuvali prednost i stigli do nova tri boda.

Iako je zabeležena još jedna pobeda i nova tri boda, ne mogu se crveno-beli pohvaliti dobrim fudbalom. Utakmica je obilovala nefudbalskim potezima i odsustvom bilo kakve ideje u igri. Problemi iz prethodnih mečeva su i dalje prisutni. Sledi pauza u šampionatu i prilika da Crvena zvezda konsoliduje svoje redove i u nastavku prvenstva pruži svojim navijačima kvalitetniji i lepši fudbal.

Borac – Crvena zvezda 0:1 (Sikimić u 72. minutu)
Gradski stadion u Čačku
Gledalaca: 4000
Sudija Milorad Mažić

Borac: Aleksić – Tanasin, Maslać, Drašković, Kostić – Maričić (od 84. Stanković), Delić, Jovanović (od 76. Sajčić), Zoćević, Tijago – Mihajlović (od 69. Anđelković)

Crvena zvezda: Manojlović – Petković, Le Talek, Rendulić, Anđelković – Plavšić, Poletanović (od 89. An. Luković), Donald, Ruiz (od 67. Srnić) – Sikimić, Orlandić (od 67. Vijeira)

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама