Fudbal Fudbal/Vesti

Ugo Vijeira i Zvezda – gde je zapelo?

Autor: CZBG, Milan P. 

Superliga nije videla boljeg napadača od Uga Vijeire u poslednjih nekoliko godina. U redove srpskog šampiona stigao je, nakon ne baš sjajne sezone, iz moskovskog Torpeda.  Ipak, već na prvim utakmicama videlo se o kakvom se igraču radi. Ubojit, agresivan, efikasan, konstantno vrši pritisak na poslednju liniju odbrane protivnika. Jedan je od najvažnijih šrafova prošlogodišnje Zvezdine šampionske mašinerije. Navijačima će ostati u sećanju kao jedan od najboljih stranaca u crveno-belom dresu, ali će se svakako pamtiti i izvanredni nastupi Portugalca u večitim derbijima.

https://www.youtube.com/watch?v=Ny8jASV3I0o

Da nešto nije u redu u odnosima na relaciji Vijeira – Zvezda dalo se naslutiti još letos. Blede partije i povremena oglašavanja Uga u medijima naveli su većinu zvezdaške javnosti na razmišljanje. Iz kluba su stizala uverenja da je sve u najboljem redu, ali sada je jasno da nije tako. Vijeira i te kako ima razloga za nezadovoljstvo. Na stranu sve floskule o odnosu prema navijačima, ljubavi i ostalim stvarima. Od toga se ne živi. Jasno je da je prioritet svakog igrača da se finansijski obezbedi. I normalno je da Ugo očekuje da bude solidno plaćen s obzirom na do sada prikazano u Crvenoj zvezdi. Evidentno je da to Zvezda nije mogla da mu pruži i da je to prvi i osnovni razlog nezadovoljstva.  Usledila je vrlo brzo i prekomanda na klupu. Prinuđen je Portugalac da gleda kako ispred njega šansu dobijaju igrači bez elementarnog fudbalskog znanja i umeća i koji u neka srećnija vremena ne bi mogli da priđu ”Marakani”.

14938401_1511664378860088_9061500737177508192_n

Ugo Vijeira još nije produžio ugovor sa Crvenom zvezdom, a po svemu sudeći nema ni nameru to da učini. Njemu se, osim neprofesionalnog ponašanja u pojedinim trenucima, nema šta zameriti. Nije Vijeira prvi, a verovatni ni poslednji  igrač prema kome se rukovodstvo kluba odnosi na ovaj način. Sve je to odraz nedostatka bilo kakvog plana i strategije za razvoj kluba. Vijeira nije prodat letos,  dok je bilo vreme za prijateljski rastanak i dok je bilo moguće dobiti kakvo-takvo obeštećenje. Time je, takođe, uskraćeno mesto nekom mladom, talentovanom igraču, a u svemu tome najviše ispašta Crvena zvezda. Sada, videvši da su pogrešili, čelnici srpskog šampiona pokušavaju da izvuku situaciju, ali im to ne polazi na rukom. Oglasio se i menadžer Uga Vijeire, Vitor Gonsalveš, koji je potvrdio nezadovoljstvo ubojitog napadača svojim statusom i tretmanom u klubu.

Ono što je sigurno jeste da ovakva situacija nikome nije trebala, naročito ne Crvenoj zvezdi. Na potezu su rukovodstvo kluba i trener Miodrag Božović. Od njih zavisi budućnost Uga Vijeire u Zvezdi. Ako već nije moguće nastaviti saradnju, bilo bi lepo da ona bude okončana na prijateljski i lep način.

 

I vi možete da glasate u našoj tviter anketi.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama