Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Spartak – Crvena zvezda 1:1 (0:1)

Izvor:http://www.crvenazvezdafk.com/

Crvena zvezda se „saplela“ u Subotici u okviru 13. kola Superlige, i zabeležila remi (1:1) sa Spartakom.

sp-vijeira

Stadion: FK Spartak
Gledalaca: 2.500.
Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)
Strelci: Petkovič u 65′ (autogol) za Spartak, a Radovanović u 37′ (autogol) za Crvenu zvezdu.

Spartak: Mirković, Kovačević, Radovanović, Farkaš, Ćalasan, Torbica, Stojković, Bašanović, Ivanović, Milić, Mudrinski.
Rezerve: Janošević, Anđić, Kerkez, Glavčić, Krmar, Savković, Ajuru.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Rendulić, Anđelković, Le Talek, Pletanović, Babunski, Plavšić, Ruiz, Sikimić.
Rezerve: Supić, Cvetković, Ristić, Srnić, Mouče, Vieira.
Da se utakmica Spartak – Crvena zvezda igrala u nekoj jačoj ligi, mnogi fudbalski sladokusci u Srbiji rekli bi „E, to je fudbal!“ Da, to jeste fudbal, i pokazatelj da se i u Srbiji može igrati kvalitetno, i da srpski fudbaleri zaslužuju da ih gleda veći broj gledalaca. Spartak i Crvena zvezda su u utakmicu ušli sa željom da postignu gol, pobede, i u potpunosti su opravdali titule najefikasnijih ekipa u Superligi.

Domaćin je bolje ušao u utakmicu, i za svega nekoliko minuta uspeo je da stvori dve opasne situacije pred našim golom. Istakao se Manojlović, istakla se i naša odbrana, a priliku da se istaknu ubrzo su dobili i naši napadači jer je Zvezda uzvratila na svoj prepoznatljiv način. Babunski je u nekoliko navrata pokazao da oseća fudbal, Plavšićje bio konstantna opasnost, a Petković i Anđelković su sa bokova upošljavali saigrača, a pre svega Marka Poletanovića koji je bio najopasniji Zvezdin fudbaler u prvom delu igre. Ipak, Marko je u nekoliko navrata šutirao, ali nije uspevao da pogodi okvir gola. Pretio je i Rendulić nakon kornera koji je izvodio Babunski, ali lopta nije htela u gol. Spartak je uzvratio preko Torbice, a u 37. minutu Zvezda je uspela da povede. Iako je prethodno većinu prilika stvorila preko desne strane, ovoga puta je Anđelković sa levog boka uputio oštar centaršut u srce peterca, a Radovanović nespretno reagovao ispred Sikimića i zatresao sopstvenu mrežu. Još jedna „asistencija“ Anđelkovića koji nastavlja da dobrim partijama.

Mogao je Spartak do izjednačenja samo dva minuta kasnije. Milić se oslobodio čuvara, pronašao Ivanovića nadomak peterca, a ovaj iz prve šutirao i prebacio gol. Veoma dinamična utakmica sa mnogo šansi i malo prekida, ali posle prvih 45 minuta, viđen je samo jedan gol.

Tamo gde su stali, fudbaleri obeju ekipa nastavili su u drugom delu igre. Crvena zvezda je i dalje pretila uglavnom preko bokova nakon akcija Plavšića i Petkovića, odnosno Ruiza i Anđelkovića. Ipak, drugo poluvreme donelo je nešto manje stopostotnih prilika pred golom Spartaka, a najbolju je propustio Sikimić posle centaršuta Plavšića, kada je glavom sa nekoliko metara šutirao pored gola. Na drugoj strani, Spartak je bio izuzetno opasan, i u nekoliko navrata Filip Manojlovićje pokazao zašto je postavljen među stative najtrofejnijeg sprskog kluba. U nekoliko navrata je sjajno intervenisao, uspeo je da „skine“ i zicer Ognjenu Mudrinskom, ali u 65. minutu ni on nije mogao da učini ništa. Bio je to korner Spartaka, Kovačević je uputio loptu u petera, a Petković nije uspeo da je izbije i viđen je novi autogol.

Umesto Plavšića, Babunskog i Ruiza, trener Miodrag Božović je u igru poslao Srnića, Vieiru i Ristića. Prethodno, i Ruiz je imao sjajan solo-prodor, ali je u ključnom trenutku bio neodlučan. Iako se težište igre prebacilo na polovinu Spartaka, Zvezda do kraja utakmice nije uspela da stvori stopostotonu šansu za gol. Ni posle šest minuta nadoknade nije bilo promene rezultata, pa je utakmica završena remijem. Po svemu viđenom, možda i najpravedniji ishod utakmice.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама