Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

82. večiti derbi na Banjici

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Prvi rukometni „večiti derbi“ ove sezone u okviru 6.kola Superlige, 82 ukupno, na programu u nedelju, u 19 časova, u SC „Banjica“.

Crveno-beli su odlično započeli sezonu i u prvih pet kola su jedina neporažena i najefikasnija ekipa, sa 159 postignutih golova. Nakon remija u Velikoj Plani protiv Morave, Zvezda je zabeležila tri uzastopne pobede protiv Spartaka, Metaloplastike i Šamota.

Partizan je u sezonu ušao sa svežim i mladim snagama. Na Banjici su neporaženi i sve bodove su osvojili na svom terenu. Savladali su šampiona Vojvodinu i Jugović i odigrali nerešeno protiv Metaloplastike. Trenutno se nalaze na 7.mestu sa 5 bodova.

Partizan je u neporažen u prethodna tri „večita derbija“, u poslednja dva je slavio. U dosadašnjih 81 večitih derbija, Partizan ima 38 pobeda, Crvena zvezda 32, dok je u 11 navrata bilo nerešeno.

Svedoci smo većeg broja iznenađenja na početku novog šampionata, tako da će svaki bod biti izuzetno važan, a pobeda u „Večitom derbiju“ nakon tri meča posta, na gostujućem terenu, bila bi veliki vetar u leđa za naš tim i potvrda velikog i dobrog rada.

82. „večiti derbi“ je na programu sutra od 19 časova, u SC „Banjica“. Sudije su Mošorinski i Pandžić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама