Фудбал Фудбал/Вести

EFIKASNO, EFIKASNIJE, ZVEZDAŠKI!

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde, odnosno oni koji nemaju obaveze u reprezentaciji, koriste pauzu u prvenstvu kako bi se zasluženo odmorili.

Pogled na tabelu jasno ukazuje da je odmor zaslužan, ali, ukoliko se malo pažljivije prouči ono što su izabranici Miodraga Božovića ostvarili ove jeseni u prvenstvu, sa tugom ćemo konstatovati da sledeću utakmicu Crvena zvezda igra tek 15. oktobra.

Osim što se nalazi na mestu koje joj najbolje stoji – prvom mestu sa osvojenih 28 bodova, Crvena zvezda je i ove sezone ubedljivo najefikasniji klub u Srbiji. Protivnici šampiona Srbije s razlogom strepe, a navijači već naviknuti na goleade kada igra njihov tim s nestrpljenjem očekuju svaki naredni meč.

Crvena zvezda je u prvih 11 kola postigla čak 34 gola, što čini prosek od 3,09 gola po utakmici. Primera radi, Crvena zvezda je u prvenstvu postigla dvostruko više golova od večitog rivala. Prethodne sezona, a ta sezona je važila za jednu od najefikasnijih, naš klub je u prvih 11 utakmica mreže rivala zatresao 27 puta (prosek 2,45). Podatak koji je identičan za obe sezone glasi da se u prvih 11 kola u strelce upisalo čak 14 fudbalera, što Crvenu zvezdu drugu godinu zaredom čini ekipom u kojoj najveći broj igrača postiže makar jedan gol.

Zaključak je jednostavno izvući. Crvena zvezda je postala sinonim za efikasnost, i to je dobra vest za svakog navijača jer, kao što je jednom prilikom izjavio i legendarni fudbaler Zvezde Robert Prosinečki, „Crvena zvezda mora uvek napadati. Kako drugačije?“

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама