Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Javor – Crvena zvezda 2:4 (1:2)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je zabeležila i devetu pobedu ove sezone! Nova četiri gola našeg tima bila su dovoljna za trijumf, i nova tri boda.

540-javor-czv-gd.jpg

Stadion: „FK Javor“
Gledalaca: 2.000
Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)
Strelci: Karišik u 45′ i Eliomar u 89′ za Javor, a Donald u 37′, Sikimić u 45+1′ Le Talek u 58′ i Ristić u 94′ za Crvenu zvezdu.

Javor: Đogatović, Karišik, Tomanović, Eliomar, Stojaković, Đokić, Milović, Terzić, Amanović, Spremo, Bjedov.
Rezerve: Gnjitić, Jovanović, Gafurov, Mfutila, Kolaković, Sević, Cvetković.

Crvena zvezda: Manojlović, Cvetković, Luković, Rendulić, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga, Mouče, Srnić, Sikimić.
Rezerve: Supić, Petković, Račić, An. Luković, Ristić, Babunski, Vieira.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, i možemo reći propustio priliku da povede i umnogome oteža posao šampionu Srbije. Da je Đokić u 9. minutu bio precizniji nakon što je neometan, sa šest metara šutirao glavom, ili da Manojlović nije fenomenalnom paradom sprečio da lopta uđe u mrežu posle pravog malog majstorstva fudbalera Javora koji je pokušao sa 25 metara iz voleja, našem timu bi bilo mnogo teže da dođe do povoljnog rezultata. Kako to obično biva, Crvena zvezda je kaznila Javor za promašaje. Mičel Donald je u 37. minutu nastavio svoju golgetersku seriju. Ponovo je šutirao sa distance, i ponovo je pogodio za Zvezdino vođstvo!

Očekivalo se da se sa rezultatom 1:0 za Zvezdu ode na odmor, ali u poslednjim trenucima prvog dela igre viđeno je mnogo uzbuđena. Najpre, u 45. minutu nakon ne toliko opasnog centaršuta sa desnog boka, lopta je nekakao pogodila napadača Javora, odbila se pravo na nogu Karišiku koji dobro šutira, i Manojlović je bio nemoćan. Crvena zvezda je ponovo pokazala karakter nakon primljenog gola. Gelor Kanga je povukao kontru, na vreme uposlio Sikimića koji je izbegao ofsajd, a naš napadač nije pogrešio i ponovo je Zvezdi doneo prednost!

I nastavak igre doneo je sličnu sliku koju smo gledali i na samom početku utakmice. Dosta mirno i bez prilika, sve do Zvezdinog trećeg gola. Igrao se 59. minut, Zvezdina akcija nije mnogo obećavala, a nakon udarca Damjana Le Taleka sa dvadesetak metara, lopta je pogodila Milovića, promenila pravac kretanja i odskakutala do gola. Kao da je ovaj momenat odredio dalji tok utakmice, jer Javor nije uspevao da ugrozi Zvezdin gol sve do same završnice utakmice.

Trener Miodrag Božović šansu je u drugom poluvremenu ukazao Mihailu Ristiću iDavidu Babunskom.

Javor je do drugog gola stigao u 89. minutu. Ispala je naša odbrana prilikom asistencije ka Eliomaru koji se dosta zavukao, ali i uspeo iz teškog ugla da pogodi mrežu. Crvena zvezda je ponovo dobro reagovala nakon primljenog gola, i uspela do kraja utakmice da postigne još jedan. Nakon greške Milovića, Sikimić je povukao kontranapad, sačekao da se desno od njega ubaci Mihailo Ristić, na vreme asistirao, a naš mladi fudbaler postavio konačan rezultat utakmice

Crvena zvezda je odnela iz Ivanjice sva tri boda, i prvenstvenu pauzu čeka sa prvog mesta na tabeli.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама