Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Poraz Zvezde u večitom derbiju

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda nije uspela da nastavi niz nepobedivosti u prvenstvenim večitim derbijima. U 152. po redu, nakon gola u 89. minutu, Crvena zvezda je zabeležila poraz.

Prvi put u večitom derbiju, ali i uopšte u dresu Crvene zvezde, pojavio se mladi golman Filip Manojlović kojem se predviđa velika fudbalska karijera. Takođe, iz protokola su „ispali“ i Petar Orlandić, odnosno Pablo Mouče.

Nakon početnog ispitivanja snaga, domaćin je prvi počeo da preti. Iako nije upućen nijedan udarac u okvir gola te i mladi Manojlović nije imao potrebe da interveniše, nije bilo bezopasno. U 10. minutu je nakon slobodnog udarca Leonardo pogodio spoljni deo mreže, a Đurđević je u dva navrata tokom prvog poluvremena šutirao, oba puta snažno i nedovoljno precizno. Zvezda je, sa druge strane, imala veći posed lopte i naterala je crno-bele da se, i pored igranja sa dva napadača, povuku i brane sve prilaze svom golu. To su uglavnom radili uspešno, i sve do 29. minuta Crvena zvezda nije uputila šut ka golu, a onda je to napokon učinio Slavoljub Srnić. Nakon asistencije Kange, Srnić je iz nimalo lake situacije šutirao iz okreta pod prečku, i naterao golmana Kljajića da loptu izbije u korner. Srnić je konstantno vršio pritisak u napadu i na taj način potpuno isključio levu stranu Partizana iz ofanzivnih akcija, ali je istovremeno bio najbliža pomoć Hugu Vieiri koji se često sam borio protiv nekolicine fudbalera. Do kraja prvog poluvremena, još je i danas raspoloženi Marko Petković šutirao u gol, ali nije uspeo da pogodi mrežu.

Tokom prvog poluvremena „požuteli“ su Ristić i Ruiz u Crvenoj zvezdi, odnosno Balažić i Jevtović u redovima domaćina.

U drugom delu igre fudbaleri obe ekipe su se rastrčali i viđeno je nekoliko opasnih napada, ali ne i dobrih prilika za gol. Kako je vreme odmicalo, crveno-beli su se sve više povlačili. Prva izmena izvršena je u 69′ minutu kada je Vieiru zamenio Srđan Plavšić, te je Zvezda zaigrala bez klasičnog napadača. Ono što je svakako glavna zamerka crveno-belima je što nisu uspeli da stvore nijednu pravu, stopostotnu priliku na ovoj utakmici. Sa druge strane, crno-beli, iako samo za nijansu bolji, uspevali su u nekoliko navrata da ozbiljno zabrinu sve koji podržavaju Crvenu zvezdu. Malo je falilo da Đurđević posle dobrog napada po našoj levoj strani pogodi mrežu, ali isprečila se prečka.

Meč je rešen u 89′ minutu. Đurđić koji je zamenio Božinova je glavom pronašao Leonarda, a ovaj koristi najbolju šansu na utakmici i postiže gol. Crvena zvezda je nakon toga u 92. minutu uspela da izvede jednu zaista fenomenalnu kontru, ali je u završnici nedostajalo i malo sreće. Nadajmo se da će je u narednim derbijima naši momci i zaslužiti.

Već narednog vikenda sledi novi meč, novi derbi kola, ovoga puta protiv Vojvodine na stadionu „Rajko Mitić“.

Partizan – Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Stadion: „JNA“. Gledalaca: 25.000. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas). Strelci: Leonadro u 89. minutu.

Partizan: Kljajić, Vulićević, Balažić, Milenković, Miletić, Everton, Jevtović, Mihajlović, Leonardo, Božinov, Đurđević.
Rezerve: N. Stevanović, Bogosavac, Marjanović, Ilić, Đurđić, A. Stevanović, Janković.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Le Talek, Ristić, Donald, Poletanović, Kanga, Ruiz, Srnić, Vieira.
Rezerve: Supić, Cvetković, Fibel, Anđelković, An. Luković, Račić, Plavšić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама