Фудбал Фудбал/Омладински погон

Kadeti više od godinu dana ne znaju za poraz

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Kadetska selekcija Crvene zvezde, na čelu sa trenerom Nikolom Puačom, beleži fantastične rezultate na startu prvenstva. U prvih pet kola dečaci rođeni 2000. godine ne znaju za poraz, a koliko su efikasni govori i gol razlika koju su ostvarili od 26:1.

image_57c6f26bc41fd.jpeg

 Naša ideja je da od prvog do poslednjeg minuta igramo isto, bez obzira na trenutnu situaciju na terenu i na protivnika. To je glavni razlog dosadašnje dobre igre. Negde smo naišli na tvrđi orah, dok smo neke ekipe dobijali lakše, ali raduje me to što smo iz svake utakmice izašli kao pobednici. Osim efikasnosti u napadu ohrabruje i činjenica da je odbrana podjednako dobra. U prvih pet utakmica više smo igrali na protivničkoj polovini, dobro smo branili kontranapade tako da nam se desilo da samo iz jednog prekida igre primimo gol na utakmici protiv Jagodine – rekao je Nikola Puača.

Sa kadetskom ekipom Nikola Puača radi od jula 2015. godine. Za to vreme izgradio je prijateljski odnos sa svojim igračima i zna na pravi način da ih motiviše za svaku utakmicu.

 Pred početak svake utakmice podsetim igrače na veličinu kluba za koji igraju, mada su oni i sami svesni te odgovornosti. Motivišem ih uglavnom na isti način, kažem im da nije bitno ko je protivnik jer kada mi damo sve od sebe nema veze ko stoji naspram nas, svakog možemo da pobedimo. Oni danas ne osećaju pritisak kada izlaze na teren jer su ekipa koja više od godinu dana nije doživela poraz u zvaničnoj utakmici. Dovoljno je da ih podsetim da ne sme da dođe do opuštanja, da su oni pokazali da imaju kvalitet i da samo treba da nastave u istom ritmu. 

O kvalitetu kadetske selekcije crveno-belih govori i činjenica da se u njoj nalazi preko deset reprezentativaca u svom uzrastu.

– Naš najveći kvalitet je to što smo jaki kao kolektiv. Iz takve igre na svakom meču iskoči neki pojedinac, a svakiput je neko drugi u pitanju. To je plod našeg predanog rada sa tim dečacima. U svakom segmentu igre ima po nekiliko igrača koji se izdvajaju i veliki je plus što uspevamo da održavamo timski duh. Konkurencija za mesto u ekipi je velika. Imamo 21 igrača koji podjednako konkurišu za tim i iz utakmice u utakmicu svako dobija svoju šansu. Ukoliko nastave da rade i da se ponašaju kao što su do sada imaju sve predispozicije za velike uspehe, sve će zavisiti od toga koliko su spremni da se žrtvuju i zalažu u budućnosti. Kao njihov trener veliki sam optimista po pitanju njihove budućnosti, što znači da će seniosrka ekipa Crvene zvezde moći iz ove generacije da dobije nekoliko novih članova koji će biti važan deo ekipe – zaključio je Nikola Puača.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама