Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Novi Pazar – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će na prvom mestu na tabeli dočekati prvenstvenu pauzu, nakon nove pobede u prvenstvu.

540-npzczvfsd.jpg

Stadion: Novog Pazara
Gledalaca: 3.000
Sudija: Milan Ilić
Srelci: Travančić u 92′ za Novi Pazar, a Luković u 23′ (pen) i Orlandić u 32′, Ruiz u 86′ i Anđelković u 103′ za Crvenu zvezdu.

Novi Pazar: Živković, Vasilić, Tintor, Stanojević, Marić, Mutavdžić, Cecarić, Micevski, Alivodić, Dimitrijević, Travančić.
Rezerve: Zečević, Brunčević, Kačar, Lepović, Pajović, Rušević, Đoković.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Rendulić, Anđelković, Donald, Poletanović, Kanga, Ruiz, Mouče, Orlandić.
Rezerve: Supić, Cvetković, Ristić, Račić, Plavšić, Srnić, Sikimić.

U uvodnim minutima utakmice nije viđeno mnogo toga, a potom, kako to obično biva, zahuktalo se na obe strane. Sredinom prvog poluvremena, tačnije u 23. minutu, nakon opasne igre u kaznenom prostoru Novog Pazara fudbalera domaćeg tima, Kanga je udaren kramponima, i glavni arbitar nije imao dilemu – dosudio je jedanaesterac. Loptu je namestio kapiten Aleksandar Luković, i preciznim udarcem doneo Crvenoj zvezdi prednost.

Usledio je, potom, period nešto oštrije i agresivnije igre na obe strane, a domaćin je mogao do izjednačenja u 32. minutu. Damir Kahriman se, daleko od svog kaznenog prostora poigravao, izgubio loptu, i samo zahvaljujući lošoj reakciji Novopazaraca na semaforu nije upisano 1:1. A, kako to u fudbalu obično biva – Zvezda je ovaj promašaj domaćina kaznila. Novi Pazar nije iskoristio „poklon“, ali jeste na drugoj strani Petar Orlandić. Loše je reagovao štoper Novog Pazara, Orlandić se sa loptom stuštio ka kaznenom prostoru, uhvatio golmana na krivoj nozi i lako zatresao mrežu za 2:0.

Novi Pazar je pre kraja prvog poluvremena imao još jednu priliku za gol. Nakon akcije Alivodića, Travančić se našao u odličnoj šansi, ali je Zvezdin golman Kahrimanovoga puta sjajno skratio ugao i sprečio da domaćin sa nešto „prijatnijim“ minusom ode na odmor.

Drugo poluvreme donelo je malo fudbala, a mnogo svega ostalog. Miodrag Božović je odmah na početku šansu dao Predragu Sikimiću koji je zamenio strelca drugog gola Orlandića. Nije bilo mnogo uzbuđenja, Zvezda je kontrolisala tempo i dešavanja, a onda je tenzija porasla. Kanga je zaradio žuti karton zbog simuliranja u kaznenom prostoru, a oficijalni spiker na stadionu Novog Pazara ovaj događaj je ispratio rečima „Kanga konačno žuti“ (?!). Uz takav neprofesionalni odnos zvaničnih lica, da li zaista čudi ponašanje navijača domaćeg kluba kji su prekinuli utakmicu ubacivanjem stolica na travu? Prekid je trajao više od 15 minuta, a prethodno jePredrag Sikimić veoma neoprezno šutnuo golmana domaćina i zaradio crveni karton.

Utamica je nastavljena, u igru je ušao Slavoljub Srnić, i svega nekoliko sekundi kasnije zabeležio je sjajan prodor i asistenciju ka Ruizu koji u 86. minutu postiže i treći gol za Crvenu zvezdu, i stavlja tačku na svaki vid neizvesnosti, ako je i postojala.

Domaćin je, doduše, uspeo da postigne utešni pogodak preko izuzetno raspoloženog Travančića. Sjajno je napadač Novog Pazara šutirao u bliži ugao sa dvadesetak metara, i uspeo da savlada našeg čuvara mreže. Tačku na I kada je ova utakmica u pitanju stavio je Dušan Anđelković u 103. minutu. Nakon dobrog dodavanja Plavšića, sevnula je levica Anđelkovića koji je postigao jako lep gol.

U prvih sedam kola, Crvena zvezda je zabeležila šest (uzastopnih) pobeda, uz jedan remi, i pred prvu reprezentativnu pauzu, drži čelnu poziciju na tabeli.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама