Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Sasuolo 1:1 (0:1)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ni posle devet godina nisu uspeli da izbore plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Ovoga puta, nepremostiva prepreka za izabranike Miodraga Božovića bili su Ludogorec, odnosno Sasuolo. Utisak je da je meč sa Bugarima dosta uticao na samopouzdanje crveno-belih i da nisu uspeli da se oporave za dvomeč sa Italijanima.

540-czvsasuolo-42.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 22.314
Sudija: Dejvid Borbalan (Španija)
Strelci: Katai u 54′ za Crvenu zvezdu, a Berardi u 28′ za Sasuolo.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Fibel, Le Talek, Ristić, Donald, Poletanović, Katai, Mouče, Ruiz, Vieira.
Rezerve: Supić, Petković, Luković, Rendulić, Babunski, Srnić, Sikimić.

Sasuolo: Konsilji, Magnaneli, Kanavaro, Njondini, Dankan, Matri, Peluso, Aćerbi, Politano, Lirola, Berardi.
Rezerve: Pegolo, Antei, Falćineli, Sensi, Maziteli, Trota, Lethert.

Prvi susret odigran u Ređo Emiliji i visok poraz odredili su putnika u grupe Lige Evrope. Nema se šta zameriti, ekipa sa „čizme“ pokazala je više od srpskog šampiona i zasluženo prošla dalje.

U pokušaju da napravi čudo i veliko iznenađenje šef stručnog štaba odlučio je da na teren pošalje isti tim kao pre sedam dana. Očekivano, Crvena zvezda je od samog starta krenula dosta ofanzivno ka golu Sasuola, što je ostavilo mnogo prostora italijanskom timu. Česta ubacivanja Politana i Berardija iza leđa odbrane crveno-belih predstavljala su veliku opasnost po gol Kahrimana. U prvih pola sata viđena je jedna odlična šansa pred golom najtrofejnijeg srpskog kluba, ali i nekoliko poluprilika na drugoj strani.

Nažalost, prvi do vođstva, koje je otklonilo sve dileme oko ukupnog pobednika, stigli su Italijani preko Berardija. Iskusni napadač umakao je pažnji čuvara i matiraoKahrimana.

Svesni da ne mogu da preokrenu rezultat Katai i drugovi odlučili su da odigraju preostalih sat vremena za klub, za čast. Ogromnu priliku za izjednačenje propustio je Vieira koji „otpadak“ od udarca Moučea nije uspeo da sprovede u gol sa samo nekoliko metara. Lopta je završila preko gola.

Bez obzira na izvesnu eliminaciju, pesma Zvezdinih navijača nije prestajala, a o kakvoj atmosferi se radi, najbolje svedoči detalj sa kraja susreta. Svi fudbaleri italijanskog predstavnika posmatrali su kako Delije pevaju svojim ljubimcima i pored negativnog rezultata.

Nošeni takvom podrškom u drugom poluvremenu crveno-beli stižu do izjednačenja. Maestralni Katai koji je danas bio posebno inspirisan u 54. minutu postavio je konačan rezultat rezantnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Do kraja meča oba tima imala su svoje šanse, ali promena u konačnom ishodu nije bilo.

Evropa je i dalje neostvaren san milionske armije navijača. Odigrala je Crvena zvezda ovog leta šest mečeva i računajući regularni tok, samo jednom teren napustila pognute glave. Bilo je to na susretu odigranom u Ređo Emiliji.

Dve pobede, tri nerešena ishoda i jedan poraz bilans su Božovićevog tima. Nažalost, nije bilo sportske sreće, koncentracije, iskustva u nekim momentima ni znanja da bi se decenijska odsutnost sa glavne scene evropskog fudbala prekinula.

Vremena u sportu za žaljenje nema. Igračima i Grofu preostaju domaća takmičenja u kojima je klub iz Ljutice Bogdana veliki favorit. Borba i osvajanje trofeja u nacionalnim okvirima jedino omogućuje novi izlazak na veliku scenu.

Već za vikend sledi teško gostovanje u Novom Pazaru i pokušaj nastavka pobedničke serije…

„I onda kad gubiš ti…“

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама