Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Најава утакмица

Božović pred Radnički

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru petog kola Superlige Srbije gostuju u Nišu. Utakmica protiv Radničkog igra se sutra, 14. avgusta, od 19 časova.

540-božović-32_57af0af3748b0.jpg

Šef stručnog štaba srpskog šampiona očekuje lepu atmosferu i novu pobedu svojih igrača.

– Radnički je tradicionalno neugodan protivnik za nas. Ne uspevamo lako da pobedimo u Nišu, prošle sezone nam je to pošlo za rukom. Nadam se da ćemo nastaviti seriju pobeda i napraviti dobru uvertiru pred utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Sasuola – rekao je Miodrag Božović.

Ekipa Radničkog pružiće dostojan otpor, smatra iskusni strateg.

– Od kad sam trener Crvene zvezde nije bilo ekipe koja je pred utakmicu sa nama rekla da će izgubiti. Svi prete. Videćemo sutra kakvu će im šansu prižiti naša odbrana. Radnički je i prošle sezone bio dobar, sada su brži u napadu, mogu da iznenade iz kontre. Neće nam biti lako jer će i teren biti loš. Mi prvih pet kola igramo derbi kola. Očekujem pun stadion, dobru atmosferu za navijače i mnogo golova, samo ne u našoj mreži.

Ekipa će u Nišu igrati u kombinovanom sastavu.

– Neke igrače ćemo odmoriti. Le Talek je odlično odigrao na poziciji štopera, i dalje ćemo ga koristiti na tom mestu. Na Kangu moramo da računamo jer smo potpisali ugovor sa njim. Pomoći će nam u domaćem prvenstvu, ako nije u evropskim utakmicama do sad. On nam znači jer doprinosi brzini ekipe, ima izvanredan pas u dubinu. Mada, tereni u našoj ligi ne dozvoljavaju nam da igramo brže. Čak i naš nije dobar po tom pitanju tako da nema neke razlike da li igramo kod kuće ili ne.

Bivši Zvezdin igrač Saša Stojanović igraće prvi put protiv crveno-beloh od kada je napustio Zvezdu.

– Normalno da će Saša Stojanović imati poseban motiv protiv nas, kao i svaki naš bivši igrač. Radi se o dobrom igraču, jednom od najboljih kod Nišlija, ali nadam se da se sutra neće proslaviti.

Bilo je reči i o predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– Ne bih rekao da je Sasuolo utakmica sezone, drugi ljudi su je proglasili takvom. Ovo je samo sport, neko mora da izgubi. Nisam prometio da se Zvezda zatvorila posle nekih evropskih neuspeha ranijih godina. Igračima nije lako izbaciti iz glave tu predstojeću utakmicu, ali nemamo drugog izbora nego da idemo na pobedu u Nišu. Sasuolo dolazi posle toga – poručio je iskusni strateg.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама