Фудбал Фудбал/Вести

Sikimić: Moramo ostati pozitivni

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Bod Crvenoj zvezdi u prvoj prvenstvenoj utakmici ove sezone doneo je Predrag Sikimić u 81. minutu.

Sikimić je dobro reagovao nakon centaršuta Pabla Mučea, i glavom zatresao mrežu. Po njegovim rečima, Zvezda je mogla i do pobede.

– Bilo je šansi, moglo je da bude i drugačije. Šteta što nismo iskoristili još neku od šansi koje smo imali, ali ponestalo je i vremena. To valjanje po terenu me užasava. Ne volim to, i tim ekipama se tako i vraća. Dođi, igraj fudbal. Ne volim valjanje. Opet, ko zna zašto je ovo dobro. Možda će nam se sve vratiti u Bugarskoj, bilo bi jako dobro da tamo postignemo što više golova – kaže Sikimić.

Zvezdin napadač je bio akter prijateljskog duela koji su srpski i bugarski šampion odigrali prethodnog proleća.

– Nismo izašli kako treba u toj utakmici i brzo smo primili gol. Ali, i tada smo pokazali da i sa kombinovanim timom možemo da se nosimo sa njima. Sećam se i da sam imao dobru šansu, lepo sam šutirao glavom ali mi je golman odlično odbranio. Imaju blagu prednost jer imaju više iskustva igranja u kvalifikacijama, i jer ulažu mnogo para. Igrali su i grupe evropskih takmičenja, i igraju dugo zajedno. Ali, verujem da ćemo nešto napraviti. Moramo da uđemo hladne glave, da budemo kompaktni, bodrimo jedni druge, da napravimo dobar rezultat tamo, a onda nas ovde čeka 50.000 ljudi. Trebaće nam i sreća, ona mora da se zasluži, ali mora i da se prizove. Stalno govorim saigračima da moramo biti pozitivni, znamo da igramo protiv ozbiljne ekipe, ali možemo da igramo sa njima – smatra Predrag Sikimić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама