Фудбал Фудбал/Вести

Božović pred Napredak

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Novu sezonu Superlige Srbije otvoriće dva ekipe koje su prethodne godine, svaka u svom rangu takmičenja, osvojile prvo mesto. Crvena zvezda i Napredak će se sastati na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru prvog kola sutra, 22. jula, od 20 časova.

Trener Miodrag Božović očekuje dobar start svoje ekipe i u domaćem prvenstvu.

– Prvi je meč u šampionatu i moramo da damo sve od sebe da pobedimo i da napravimo dobru atmosferu pred utakmice koje nas očekuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sigurno nam neće biti lako jer nijedan početak nije lak. Napredak će učiniti sve da na premijeri u Superligi napravi iznenađenje, ali nadam se da im to nećemo dopustiti. Naš posao je da osvojimo tri boda. Mnogo je bitno da pobeđujemo sada jer sa pobedama dolazi i samopouzdanje. Zato nam je najvažnije da dobro startujemo i u domaćoj ligi. Ponavljam, neće nam biti lako jer su obično ekipe koje tek uđu u viši rang takmičenja vrlo motivisane na početku. Trebaće nam snage da pobedimo njihov motiv – rekao je šef stručnog štaba.

Zvezda će nastupati u nešto izmenjenom sastavu u odnosu na prošle dve utakmice.

– Već su dve takmičarske utakmice iza nas i biće promena u ekipi. Neke igrače ćemo morati da odmorimo, zavisi ko se kako oseća. Za razliku od prve dve utakimice, ovaj put će se na terenu naći Petković i Plavšić. Ove sezone nam je svkako primarna odbrana titule. Šta god da se desi u kvalifikacijama ako ne osvojimo ponovo titulu to bi bio neuspeh. Dugo nismo igrali kvalifikacije i nemamo više dobar rejting u Evropi. Moramo da pobeđujemo, osvajamo titule i što dalje stignemo u kvalifikacijama da bi sledećih godina bilo lakše.

S obzirom na to da su prošle sezone nastupali u Prvoj ligi Srbije, Napredak je blaga nepoznanica našem timu.

– Nisam gledao Napredak prošle sezone, ali znam igrače koji igraju za njih. Dobro ćemo se pripremiti jer nisu naivna ekipa. Imaju iskusne igrače, neke povratnike iz inostranstva. Pre svega mislim na Šljivića i Markovskog koji je igrao i za Zvezdu. Tu je Ibrahim Die koji je u Prvoj ligi Srbije dao deset golova i sigurno nisu za potcenjivanje.

Iskusni stručnjak osvrnuo se i na utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

– Prošlo je maolo vremena od utakmice i slegli su se utisci. Svi govore da smo pobedili neki mali tim sa Malte, a zapravo u njihovoj ekipi je najmanje Maltežana. Za njih najviše nastupaju Argentinci i Italijani. Možda su bili i najteži protivnici iz prvog kola i normlno je da smo dopustili greške koje smo stalno imali. Svi gledaju samo dva centralna igrača u odbrani. Ima tu malo preterivanja što se tiče njihove krivice jer ekipa se i brani i napada kolektivno. Ako ima pritiska na odbranu to znači da naprači i vezni red nisu odradili ceo posao kako treba. I bekovi nam često idu napred tako da štoperi ostaju na vetrometini i u teškom su položaju. Imamo šta da ispravimo do utakmice u Bugarskoj. Mnogi vide Ludogorec kao favorita u predstojećem dvomeču, a meni je najdraže što njihovi igrači i trener tako gledaju. Drago mi je što su nam se obradovali – zaključio je Miodrag Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама