Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

ZVEZDA U PLUSU ŽELI TITULU: Šampionski pehar ili odlazak

Izvor: http://www.balkan-handball.com

MRK Crvena zvezda održala je u utorak redovnu sednicu Skupštine kluba. Za razliku od prethodnih godina, kada su se beogradski crveno-beli spominjali po lošem, pre svega, dugovima prema bivšim igračima, sada mnogo vedriji tonovi izlaze iz kancelarija u Ljutice Bogdana. Klub je posle mnogo godina poslovao u plusu 386.218,00 dinara, a ambicije za sezonu 2016/17 su najveće – šampionske, kao i odgovornost koja sa tim ide.

Predsednik kluba, Mirko Butulija, podneo je izveštaj o radu i istakao sve faze trogodišnjeg plana:

  • Kada smo pre tri godine došli u klub, stanje je bilo totalno drugačije. Postavili smo trogodišnji plan. U prvoj godini je bilo najvažnije da izborimo opstanak. U drugoj godini je bilo zacrtano da finansijski oporavimo klub. U trećoj godini želimo šampionski titulu. Za narednu godinu je cilj titula. To je cilj o kome smo Nenad Peruničić i ja mnogo pričali, i moj lični cilj. Ukoliko to ne ostvarimo, smatram to ličnim neuspehom i moj moralni čin je da odem iz kluba i to prepustim nekom drugom. Prva dva cilja smo maksimalno ostvarili. Klub je u plusu posle više od 20 godina. Nisam navikao na neuspehe i trudim se da budem realan. Nakon svega što smo prošli i uradili to je logičan sled događaja – rekao je Butulija i naveo da će budžet za narednu sezonu biti od 10 do 12% veći.

Trener Nenad Peruničić složio se sa Butulijom oko cilja za narednu sezonu i odgovornosti u slučaju neuspeha:

  • Pre tri godine nisam kao najveći optimista mogao da zamislim da ćemo iz onog košmara doći u ovu situaciju, da budemo u plusu. Zvezda je sada svemirski udaljena od te situacije. Hvala svima koji su sve ove godine bili uz mene. Hvala predsedniku i UO. Birao sam igrače i ja apsolutno preuzimam odgovornost za rezultate u prošloj sezoni, moja odgovornost je uvek najveća. Slažem se da je titula cilj i to je ono što me pokreće i motiviše. Ja od izazova nikada nisam bežao i to želim. Tako je bilo i dok sam bio igrač. Puno sam razgovarao sa predsednikom o tome i to smo postavili kao cilj. Ako ne uspemo, vreme je da dođe neko ko će promeniti stvari na terenu i doneti trofeje. Sve sem titule je moj veliki poraz. Ovo je Crvena zvezda, avangarda, mnogo veliki klub, jedini klub koji je osvajao trofeje u svakoj državi, a sada smo osam godina bez trofeja i to mora da se promeni. Ne prihvatamo ništa manje. Skroman kvalitet tima iz prošle sezone da je bio zdrav do kraja, svi bi teško izlazili na kraj sa nama. Kao što je i predsednik rekao, svi igrači koji su došli i koji će doći biće u okviru budžeta i spremamo se za narednu sezonu, u kojoj je cilj titula šampiona. Pravi se ekipa od dobrih igrača, iako postoje ekipe kojima finansijski ne možemo parirati, imamo repove iz prošlosti, ali priznajem samo teren i surov rad. To je jedino merilo.

Dosadašnji predsednik Skupštine kluba, gospodin Goran Tukić je podneo ostavku na svoju poziciju i postao predsednik Nadzornog odbora, kako bi se više posvetio klubu. Novi predsednik Skupštine kluba je gospodin Danilo Đaković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама