Фудбал Фудбал/Вести

Predstavljen Marko Poletanović

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Na Marakani je i danas bilo dolazaka. U Medija centru, 25. juna, predstavljen je novi vezista Marko Poletanović.

540-poletanovićpromocija.jpg

– Marko Poletanović rođen je 20. jula 1993. godine. Igrao je za Vojvodinu, potom je otišao u belgijskog šampiona Gent. Odatle je pozajmljen Varegenu sa kojim je ušao u plej-of. Prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije. Igra u veznom redu. Došao je u Zvezdu na jednogodišnju pozajmicu – rekao je sportski direktor Blaža Raosavljević.

Dolazak u Zvezdu Marko vidi kao šansu da pokaže svoj kvalitet.

– Mnogi su me pitali da li je ovo korak nazad u mojoj kareijeri. O tome nema govora jer je Zvezda veći i poznatiji klub od svih belgijskih. U inostranstvu se nisam mnogo naigrao. Posle najbolje utakmice koju sam odigrao u Gentu trener mi je rekao da ću narednu morati da odmorim i nikada me nije vratio u tim. Zato sam i otišao na pozajmicu u Varegen gde sam odigrao desetak dobrih utakmica, ali to nije bilo dovoljno. Ipak, godinu i po dana sam odlično trenirao i mnogo sam napredovao – rekao je Marko Poletanović.

Zvezdino pojačanje zna koliko je konkurencija u timu jaka.

– Najviše volim da igram defanzivnog veznog i mogu često da se pridodam u završetku akcije. Sigurno će mi Donald i Le Talek biti najveća konkurencija u timu, ali daću sve od sebe, kao što sam i do sad uvek radio, da se nametnem treneru za startnu postavu. Gent je igrao u Ligi šampiona, iste ambicije imam i sa Zvezdom. Treba ići korak po korak, ali ne sumnjam u uspeh ove ekipe. I Liga Evrope će biti pravo uživanje za navijače – rekao je mladi vezista.

Marko dobro poznaje svoje nove saigrače.

– Sa Kataijem i Supićem sam igrao u Vojvodini, Petkovića i Srnića znam iz mlade reprezentacije i to mi je velika pomoć. I ostali su me prihvatili odlično i nije bilo nikakvih problema – poručio je Poletanović.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама